嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
你個準則依靠AL分數已經錯曬啦

Oxbridge都會開AAA/AAB offer,IC先係AL收得最高grade,而且要額外加卷

KCL/Nottingham部分科都收得高過LSE UCL,或者同grade
啦,又唔見你排上去

St andrew 係唔差,不過返香港冇咩人識,搵工好輸蝕

唔識唔好衝出嚟柒
巴打心水清dse雞你地其實唔使太過執着自己間學校排第幾 大致上分三個tier已經好夠 剩係計係唔係讀專科都好大分別根本冇得一概而論 最緊要珍惜留學機會 練好英文 識下朋友 努力讀書 體驗當地文化
Glasgow點睇?
其實leiden係好好嘅學校 只不過去general uni 佢哋嘅politics選項除咗general嘅國際嘢 未必好深入 少不免要讀翻local政治/政體 要諗諗自己對佢哋嘅政治有冇興趣 定係有冇咩region嘅politics比較有興趣 蓑衣其實如果你揀讀regional studies嘅話你可以自己選擇專攻政治 再take翻politics呢科嘅open modules
機會應該多過英國 (除finance)
為興趣讀既睇course curriculum 同城市揀喇
為搵工移民既就建議你諗清楚
physiotherapy 邊間好
我報咗UEA
連登咁多人熟英國讀書
樓主讀左一個sem就唔好班門弄斧啦
Exeter 啲海歸撚翻到香港俾人當垃圾
Birmingham
唔覺Durham 同UCL 同level
Southampton都好
Dundee 應該同禾含差唔多level
都係睇placement質素 上student room睇吓啦 如果有興趣
你要揀翻專科 好學校 但香港唔係你嗰行嘅人未必聽過
Southampton Nottingham Birmingham
Bradford好似都幾多人揀
不過醫療科要注意嘅係你之後出placement地方就係你讀書附近 女仔要考慮埋治安
垃圾 哂錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞