嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
文社都lse啦
agger 柒左就負評人
以為佢英國住左好多年咁把炮
起佢底先知道有人衝出黎柒
Aus 大學今年冇大陸人去要抄好多人
Aus學術水平先低 排名高黎呃香港人去讀
不過香港人傻錢多
正常人一定去歐美
讀過嘅表示真Edinburgh 真係一般般,好多人hea讀。reputation 係英國幾好,但如果返香港做就比唔上G5
支那仔通常過嚟英國洗底
支那大學知你出國讀書會幫你張cert拉高個分
如果MSc的話間間差唔多,間間都係搵錢,包括Oxbridge
依家一間大學起碼25%盈利係靠班國際生撐起
business school你去到邊都一定係中國人比例遠多於其他人
不過都去得英國都仲讀商科真係
local請人,Uni唔係絕對優勢
RR請好多Uni of West England同Derby仲多過Bristol
有個中學同學dse狀元級分數去左外國讀動物學,我覺得好有意義
香港嘅大學冇得咁做
大陸真係同作數冇分別
cass頂盡咪二流
Medical + allied health 有牌就可以了
oxbridge 就算垃圾master 都起碼要gpa 3.5以上
今年仲要online
Tier 4 或以下去荷蘭讀好過
學費英國1/3 ranking 咁上下
大城市基本上個個d 英文流利
仲要美+荷口音 易聽過英國人口音
就業同生活環境都好過英國
英國只係for best of the best
想問uea有咩伏位?
何君堯係佢前身 Chelmer Institute of Higher Education 嘅校友 不過都無咗個honorary doctor lu
btw 間嘢勁多大陸人 睇落唔似係讀書嗰堆
獸醫?
allied health真係無敵
英國任何一間認可有牌嘅大學都可以返香港做
出黎做野之後其實冇人care你咩大學 搵自己鐘意既科讀最重要
Fine art, cultural studies嗰啲
齋睇entry requirements 嘅話
ic至少要AAA先入到 ucl 有啲科abb 就得
讀理科嘅話一定係ic
樓主好睇重排名
同意
讀完留返荷蘭搵工好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞