嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
好proud of 選擇做垃圾
英國政府仲要貼錢叫英國學生去讀醫療科目
Physio 係英國係乞衣唔值錢
第一丏幫幫主?
但同時都代表最容易移民入行
英國本地學生去哂澳洲美國
租間房都未必夠錢
移民坐6年 乞衣都做到
入就快破產嘅NHS
我反而調轉 出黎做野先發現原來大學可以好緊要 可能係行業問題 或者我好彩

我試過入到final interview 人地睇完我CV, 就問我professor 呢排點 吹下學校 完全無問job related / technical既野 好快出到offer (大公司 正常黎講難入)

依家工作上 唔知係咪我錯覺 我成日有個feel係有啲機會比我 純粹係因為我係「自己友」
我就係報左商科master...
話間大學垃圾姐 事實黎 大家都知
垃圾U嚟
Audiology UCL好啲定Southampton?
又要睇世界大戰

搭單問QMUL差唔差
但澳洲同加拿大入行難d, as an international
第四就誇張咗,但如果係香港人眼中,應該低過polyu,高過cityu
整體唔錯 law尤其突出
點睇st andrews/ Durham / lse history (ug and pg) ?
90%大陸人
識幾個鬼仔讀business做group project比班大陸人杯 搞到department要出信 但都係冇用
ching做咩咁睇唔開

btw商學院基本上係各Uni必備的斂財工具 全Uni盈利靠晒佢 乜設施唔洗就一件執幾個 超好搵
想問下大家點睇Keele University 既physio?
有諗過 Warwick 同 Birmingham
不過IELTS得6.0 (6.0 6.5 5.5 5.5)係咪已經肯定唔收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞