嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
Cass business school?
Durham = Oxbridge rejects + IC/LSE/UCL reject
Oxbridge rejects + IC/LSE reject = Durham UCL
true
Sheffield Hallam
呢個真係,當年喺英國UG,有個local friend報Master,想去Glasgow 讀商科,只係London嗰幾間出名,但又未聽過G5嗰啲,俾我剷咗佢一獲,最後拉佢埋部電腦到報咗UCL,後尾入咗,佢老母請我去佢屋企到食飯
有時覺得去英國讀書如非專科/IT類/G5都幾浪費金錢
一年比幾十萬
讀完又係搵份2萬蚊嘅工 扣完稅得萬幾蚊
識嘅人都唔同嘅 當見識吓
點解性價比高好多
倫敦物價貴
第4名打後果啲都好似好易入
幾個朋友人會考10分8分 都入到呢啲U
不過係讀濕鳩bba
搞得top up都唔方好啦
屋企有錢咁又係可以見識下嘅
普通家庭不如直接變首期買樓好過 百幾萬倫敦樓首期都比到
我都覺
uol入面大部份specialized college ucl係其中少有嘅comprehensive uni 可能有太多水泡科收唔高分拉低曬
係呀 我唔記得點串 都係啲野top up
雖然我都係讀野雞top up
第四個d 都係LU分數就讀得
Birmingham Sheffield同BU同lv要鳩排都唔係咁下話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞