嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
Leeds排咁後你瞓撚醒未
想借問Sussex算係咩級數
想讀Medicine+allied health 嘅唔洗理排名
考到牌就得
最多話參考吓student satisfaction同埋睇你想住邊區
間間教嘅野都唔會差得遠
Bristol 大不如前啦
睇字丫師兄
durham 邊有咁高呀 大佬
商科或者specifically finance嚟計無錯
G5+WW呢六間係ibank target school
其他行業嚟講應該有一段距離
認真講句 其實除左oxbridge之外
英國人揀學校都係好大程度上關佢地住邊事
例如話住北邊嘅會偏向揀Man、Leeds同Sheffield
Midland嘅會揀返Notts Bham同Loughborough
南邊嘅就可能係Bath同Bristol
揀學校唔單止要睇排名亦都要睇個地方配套
例如你好需要night life同有shopping mall嘅話
比你入到Durham都會悶到想轉校
所以真係要睇埋個城市啱唔啱自己先揀間學校
我係基本於呢個

http://www.education18.com/uploads/files/hk_rankingreport/2017/all.pdf

只不過我覺得依家既人睇排名太兇狠,忽略咗好多野。BU係教育質素同學生質素都真係唔比城大差。

https://dse.bigexam.hk/zh-hk/pathway/progs?p=1&order=cmpRatio&asc=0
Southampton 都冇
warwick讀數諗清楚先
無料扮4條
Why? 你個名?
真,根本除咗G5,其他Russell group就差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞