嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
請問有冇人喺英國讀過Education / Education (SEND)?
我依加HD year2,因為屋企問題要一齊過埋去英國
本身成績一般,唔太求大學排名
依加睇中Derby ,有冇師兄讀過呢間?
勸大家 除非入到頭5間 / 好鐘意睇英超
唔係既話都係美國讀4年大學好d
美國top u有太多間 資源各方面都好過英國

利申 英國grad 無錢去美國
Durham都無人講?
Manchester出尼
Leeds engine 幾好

利申 UOL engine畢業生
個agent 仲叫我揀呢間
我諗住今年去讀想讀個科得依到有
點解咁講 我聽完agent 介紹 上網search 過佢哋有international yr1 Archi 讀
想知essex
會唔會連都大都不如
又真係有
GE可以互reg
當年仲可以reg ied edu做minor
呢啲排名低啲嘅大學冇人討論我科又少香港人讀
想問下University of the Arts London讀art嚟講算好嗎
想遲啲過去讀MFA
但唔係好知點
有冇巴絲打知道?
Loughborough 竟然冇份 呢間勁過Lancaster 好過喎師兄
如果八大(非三大)second up ,IELTS大約6.5
除左LSE之外,仲有邊間嘅public policy 或者國際關係嘅master 可以易啲入到
其實Edinburgh 算唔算好?有master offer 但仲考慮緊 見佢Qs排喺Oxbridge下一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞