嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
澳洲medicine,dentistry,pharmacy,radiography,optometry好似話已經飽和,物理/職業治療 愈來愈多大學開,應該都離飽和唔遠
炒車lu
不過澳洲又飽和,加拿大以上所有醫療科又全部一定要讀最少7年金錢上負擔唔起,真係唔知邊度讀好
想知Brighton呢!諗住讀interior/ Archi
即係Durham UCL好差?
去火星讀應該唔會撞到
一間國外名氣好過英國國內嘅u
最主要英國人覺得manchester=工業城市 有陣工人味
白人中上階層嗰班寧願讀durham / st andrews
University of Manchester 有醫學院, 香港好似得兩間有
呢間包尾咁滯
係連登先會聽到UCL同Durham平排

IC同LSE有自己專長,而UCL overall 好過大部份大學,加上呢啲都係有好耐歷史香港人口中所謂嘅名校。Durham就算啦,比你揀Durham vs UCL,10個有9個人都唔洗唸
University of Central Lancashire
條友真係唔撚識
知少少扮代表就係呢種
根本唔同科都唔同睇法
香港top up之王新特蘭你唔講
Fh production 都幫賣過廣告
真,不過asian,香港人,仲要男性...恕小弟孤陋寡聞,我未見過有人入到spring week,我唔信冇歧視。

想補充一點,喺英國就算唔係商科,例如CS,PPE,History,Engine,Science呢啲香港被稱為乞食科全部都可以報到bulge bracket,back office到ibd都見過。不過感覺今年spring week啲coversion都低咗

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞