嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
你睇下收幾分咪知囉
如果想去倫敦讀ir嘅話lse soas啦唔洗諗
master黎講 本身讀緊文科 想轉it 收到2個offer
bristol computer science
durham data science( digital humanities)
請問係咪bristol好啲
感覺上科ds少少伏
cs出到黎易啲搵工 又可以揀方向繼續學落去咁
唔該哂
意思係指Bristol cs唔好?
應該係conversation黎
專門用黎轉行
sorry講得唔夠清楚
uk有幾多學校都有開比cs底以外嘅人讀嘅cs/ds master
bristol 個 cs 都係 conversion 比人轉科讀咁
呢個答你唔到喇 對CS冇乜研究
純粹記得Bristol有conversation讀
係 收生要求大部分唔洗你讀過cs/相關
不過我報嗰陣都讀左啲cs相關嘅網上課程拎cert 當有啲野寫
重有 Glasgow/Newcastle/Cardiff offer
但睇排名都好似冇Bristol 好 唔知實際係點
bristol 喇 durham 得文科出名
engine science business?
唔該哂
UCL science勁咩
一直以爲係eduction medic economics archaeology psychology 呢堆出名
UCL Econ 都係top tier
其實真係好睇你本身個人嘅能力 如果你淨係aim Liverpool or Loughborough 兩間嘅話 我會偏向 Loughborough 因為Liverpool 當地人嘅英文會比較難聽得明 同埋 Liverpool只不過係多人識呢個地方 大學嚟講真係麻麻地 當然 我俾你嘅意見 未必全面 都係只因為純粹我嘅個人經驗
Econ 算social science 多過 business?
你讀咩科?
可摸耳同美帝啲大學比對下
笑死 一堆負皮 知咩事喇
唔好啦 咁樣吾城又然㗎喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞