嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
除咗樓上講嗰幾間 soas應該都係唔錯又易啲入 佢哋politics and ir都出名
留學8年 ucl ug+pg 留名
How about Durham, Sheffield and Glasgow?
上邊嗰幾間都幾難入🥲
唔太建議 因為呢間大學 係香港真係無咩人識 所以揀返啲出名啲嘅會好啲
UCL點會同KCL一個tier
又點會係三大之後
有UCL同三大 學費一樣大部分都係選擇UCL
其他嗰堆就差唔多
UCL 大把科世界級 econ psychology education archaeology architecture
依家嘅三大收asso 收得少?你再睇ucl同三大ib average admission acore
我哋角度覺得香港收支那人當international係推高ranking 佢哋英國角度就為錢多 谷ranking反而係狂出paper呢個因素多
但的而且確UCL有唔少科係IC 同 LSE都冇而都算世界級 當然econ 係LSE之後 Engineering 更加差IC幾條街
我諗應該都唔差掛
Uni of Liverpool 好唔好
我都知ucl medicine bartlett世界級 所以我講緊 lse有嘅科唔夠全面 所以排名都比較低 但如果係lse有offer嘅科 基本上都會比ucl嘅好 所以唔好睇overall排名做人 一刀切話咩ucl tier 2 lse tier 4 lol ucl都有好多水科
真係好少聽到有人會抬高ucl 踩lse 調返轉反而比較多 lse都唔識條友好打極有限
除咗medic barlett 之外 psychology education archaeology 都係頂級 就算econ 唔夠lse 但其實英國嚟講都係top 4 甚至只係lse 之後
不過ucl 個 variation 真係大過oxbridge 同 lse ic 好多 有啲department 世界級 有啲就水到仆街
nhs個工作環境好差?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞