嚴選英國大學 勿中agent伏

789 回覆
71 Like 335 Dislike
oxbridge st andrews一定唔同tier
其實英國人揀學校都有階級觀念,durham st. andrews bristol特別多middle class,老一輩英國人特別中意
Ww maths 好
人地校友勁
聽講過有個香港人讀完之後告間學校 拎返啲錢
多到CLS
樓主呢個list 比較適合 留英人士

如果係返香港就業既
咁始終 個啲好易入既 就普遍被認為野雞㗎啦(就算喺英國人心目中有一定地位)
另外呢啲容易入既 有一大班支國人
所以你啲英文大家估到都係半桶水
我問緊master其實一樣?
喺真唔喺?
Lancaster 呢?
Dundee
Abereeen
glasglow 點睇
咩U都假
係送錢比人
學我正正經經入英國d大公司靚工最實際
Edinburgh 應該同IC並列
其實唔錯 不過絕對冇agent吹到咁好
有錢就有得入啦
樓主洗乜理d傻仔中唔中伏咩

咁大個人讀U都話中伏,根本冇資格讀
今年係York讀master , 全撚部支那人
對照返香港八大:
1. Oxbridge
2. IC LSE
3. HKU UCL Edinburgh
4. CU UST KCL Durham St Andrews Bristol Warwick Bath
5. City Poly Exeter Manchester Nottingham
6. BU Newcastle Birmingham York Leeds Sheffield
7. Others
master基本上除咗oxbridge 每一間都好多
咁香港個幾間top up degree 既合辦學校咪好撚廢
Coventry Plymouth Huddersfield Sheffield Haxxx
coventry喺入面算係最好 不過都係好撚廢
全部都係野雞學店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞