[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(40)

1001 回覆
73 Like 4 Dislike
咪玩啦佢兩個 點會唔有錢搬大屋
家姐疑似比人包 之前識親啲男朋友要有錢
細妹做youtube勁撚多廣告 咩product 都啱用架
唔啱佢用咪啱家姐用/男朋友用(以前成日講)
撈得好 家姐痴撚埋做YouTuber
啱家姐用呢句可以交返比佢講lu
依家小熊貓都已經要日日食麵包。。
真係 身邊有住公屋女仔fd 會唔儲錢買名牌
但佢自己會認自己大使又有虛榮心
唔會比理由justify 自己 又認自己港女
所以無人笑佢
我都鍾意用骨瓷碟
手造陶瓷杯碟都好正

對於鍾意煮野食嘅人黎講
隻碟襯托返d食物先最重要

姐係,如果煮意粉
對比用粉紅色LC碟
攞隻純白色骨瓷碟上碟
碟野望落會好食d
成件事enjoyeable好多
係咪見到同林奠嗌我愛你呀!I love you!
佢買多一兩個就愛牌ga la
咪係 根本就係蝦乾成日冇料扮四條 又要充大頭鬼(但又半桶水)
同埋虐兒
先狙擊左咁多個po
佢依家霉到咁 仲肯揼錢出黎買新愛牌咩
笑死 依家蝦乾要開始經營守宮屋
仲要係唔情願焗經營
有能力買吓名牌無問題㗎 我地係笑蝦乾買果幾個名牌然後專家上身拍片話自己係忠粉
仲有 佢作為kol 裝身係成本嚟 啲衫啲鞋著足幾年俾人話寒酸無可厚非囉
小熊貓 不如你逼你老婆用Chanel 同h
再變成佢既愛牌

到時絲打就慳返好多錢
全港巴打要多謝你
其實慳真係冇問題
係你自己覺得滿意既生活咪得囉
不過就唔使次次曬俾人地睇你買左呢個名牌袋,定果個名牌碟

蝦乾係衰在冇自知之明
覺得自己乜都叻乜都係專家
又要扮有錢買名牌,仲要好多唔等使嘥錢
為個面子,但實際負擔唔起
生活必需品就極度刻薄

做KOL但咁垃圾既生活都要拍片出黎「曬」
樣樣誇大其詞讚自己
但其實全部名不符實
先俾人笑姐
蝦乾用左上身都應該比人懷疑用老翻 慘慘
好感動 瘋狂用me time追po
終於到live
事業型婦女表示追po真的累! 掛! 了!
原來係咁

咁蝦乾真係綠葉王
多謝咁多位絲打覆我 呢到勁暖
我都真係成日拎蝦乾警惕自己唔好好似佢咁
只係有時傻仔好驚自己都會有呢個形象
一齊開心追post
無睇一日又就快完 post
真係前無古人 後無來者
主要笑既 唔係佢冇名牌用同啲衫著咁多年
講真啲衫同褲著到咁多年 keep得咁好係佩服既
而且係kol啫 明星咩 下下比人影要唔同款咩
呢度啲絲都話佢走平民路線 平平實實咪仲好

冇料就唔好死充 唔好講到自己點點點
e.g.佢唔請大妗姐就貶低人 唔租車就叫啲兄弟行一次條路

同埋佢最大既問題係待人接物 性格同態度
慳唔係問題 冇錢買奢侈品都冇問題
但人冇品就有問題
特別係鞋
我有fd之前想買對波鞋,我即刻洗左佢腦
倒左Chloe 米
睇到雨僑些牙啲邊爐相就諗起蝦乾啲寒酸食材
絲打
唔好用蝦乾做警惕對象啦
唔好侮辱自己
你會自己諗自己又反省自己
完全唔同level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞