[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(40)

1001 回覆
73 Like 4 Dislike
就算要著RV都揀返對尖頭bling bling啦
著對OL款去ball真係得啖笑
寧願佢著對冇牌子nude色尖頭高爭鞋
仲要係方頭 冇尖頭視覺效果咁拉長
而且蝦乾揀嘅高度岩office多過出event

今日見到呢個po諗起有次我蝦話俾送外賣嘅外籍人士讚佢靚
原來紅色白色都有同一個款買三隻唔同色
我買底褲先會咁樣買法
咁佢直接食屎喇
張氐姊妹花起碼識飲識食、識買名牌,日日都去高級餐廳,(加上佢哋個樣應該算係好過hagone)有錢佬帶佢哋出街都應該唔會失禮
雖然張氐姊妹花都應該係冇咩內涵,不過個面呃得吓人
對比hagone, 淨係去過Rosewood廁所打卡, 高級餐廳未見過佢去過,蝦公生日整$176牛扒都擺上網話貴,又成日以買淘寶自high覺得自己好精打細算,著到成身名牌都以為佢着淘寶,有錢佬見到佢都調頭走
崎嶇的路仍然很崎嶇
紅色oversize 羽絨 係咪又係淘寶買返嚟
一笑就成個呀嬸咁,唔講以為成三十尾
間唔中黎追post
我係絕對覺得蝦乾份人好唔得體
份人又閪 扮專家台妹講野好7 又無墨水
呃妹豬 未準備好就生仔

但其實我係明佢節儉個一面
我都係由細住公屋窮開
大個有能力的確想好似大戶人家買吓名牌
LC煲 洗衣機 啲衫著黎著去都係個幾件..
...我明
有時我睇post都會好唔開心
細個住公屋咁就一世
你老婆嚟㗎你點會連佢婚鞋係點都唔知三年無肉食
佢呢個髮型,加埋塊完全冇晒骨膠原嘅面,真係好師奶
其實右邊嗰三個唔著高踭鞋係咪都係米六左右?影到巨人咁 我米七拍埋去比佢地影咪變2米
kiko個大象灰lindy靚靚
佢手袋portfolio好多元化 多牌子

唔會好似蝦姐咁瘋狂買大大個袋 同愛牌celine chloe
你係fashion blogger 唔係應該會留意多d唔同品牌咩?

呢兩個牌子真係多得蝦乾唔少
at least有一班痴線西覺得個brand寒酸 rv又係咁
luxury brand比人感覺寒酸真係可以收皮
Chloe 真係最多得佢唔少,本身都麻麻地佢
依家更加經過都唔會望
佢下面個滿面笑容好好笑
係比人睇穿咗講中晒嘅老尷樣

btw呢2幅cap圖啲色比佢tune到灰濛濛
佢又揀隻好似中咗毒嘅唇色
隔住個mon真係覺得畫面中嘅佢好霉
成間屋都好似毒氣室咁
而家覺得Chloe係寒酸嘅象徵
寧願儲多d錢買個5位數嘅袋
傻瓜
你咁諗先無人笑你~
我都係窮窮人家~ 又係鐘意睇名牌 買完又係著來著去
蝦乾亂鳩咁擺哂D名牌上身並唔會令人羨幕佢只會覺得佢無品味 直頭係大鄉里出城咁既款

呢個係咪dior 借俾佢果個?
之前佢拎黎影出po
人地問佢係咪買左新袋
佢即刻倒人地米話:係借既,因為唔會嘥錢買
其實asos幾百蚊就有條靚裙 幾百款揀
無咁容易撞款添啊

人地請你去event 好心洗下錢
上網買對靚鞋同裙啦 見到就覺得寒酸味濃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞