[Alicehaha]虐兒成癮成為虐兒界KOL嘅滙豐職員馬丁林之妻名蝦乾-AKA怨婦界林鄭、廁所打卡KOL(40)

1001 回覆
73 Like 4 Dislike
我真係cd rom左咁耐,上個post佢講月經係冇用嘅液體扯起左我把火
的確個個女人都嫌月經好麻煩,但小學都已經有教,月經係因為排卵,準備生育嘅階段,甚至幾多人因為冇月經所以要去睇醫生
佢真係好冇教養
大家嘅速度我就快跟唔上
留明
一訓醒就多咗咁多頁
其實佢識唔識影
教到白晒不在話下啦
成張相得d意粉唔blur
佢係唔係覺得影得唔清楚人哋會以為啲嘢食好食左
佢覺得所有野只要自嘲完,就唔會有人留言話佢急尿。
呢個係蝦乾式邏輯

前日睇明明748㗎
點解又跌返落747
邊個忠粉冇義氣unfollow
佢啲LC杯碟同IKEA個啲冇咩分別
IKEA啲色仲靚又平
我蝦一定又好嬲
屌 冇黎月經佢唔洗旨意諗住生角仔出黎俾佢舞
真係識煮飯既人只會買LC既鑄鐵鍋
炆野真心快同鎖到肉汁
又可以無水蒸
蝦淨係識用個鍋整啲濕9麵
然後買一堆LC碟打卡
影佢啲#aliceinkitchen
哈哈好笑
其實有冇人可以話俾我聽LC好係邊
我上次去過佢專門店拎起個煲
個煲重到傻撚左即刻走人
衰過我一個人淥麵啲料
陣寒酸味真係遮唔到
到底佢點煮到d蝦咁醜樣嫁
甩皮甩骨無頭無尾咁
明明在同類黎
仲有蒸左尾甩頭魚

我都好鐘意用LC炆野
都有買小小LC碗碟
次次都係買開煲搭單買貪免運費當唔洗錢有多野碟用
用落覺我用黎做plating一d都唔靚
好似食兒童餐咁
係貪佢可以入焗爐 (其實要特登買入得焗爐嘅碟唔洗買LC)
我老公見我拎野花花粉色碟出黎都會問jm9
不過見碟上面d野食ok就算9數
如果我用LC碗碟裝蝦乾d野食俾佢食
佢應該會行開自己叫food panda 再叫我拎d錢去上廚藝班
D碟唔等使會減價 咁先抵買
精明的我 yeah !
粉紅色好似兒童餐
一d都5想食
考古時間
全碳水餐又黎喇
究竟咩人先會食包+麥皮+蕉做早餐
見到都覺得口乾
用黎炆野 無水蒸 煲湯 casserole 呢類菜色都好好嘅
佢重係因為佢成個都係鐵 係賣點黎嘅
但係煮個面我就唔會用啦 又重 等水滾都等成世
爆炒都唔會 用生鐵鑊/不銹鋼好過
話時話 好似從來無見過蝦乾炒餸唔係蒸就烚
學咩人話自係高要求煮婦 條友分分鐘煮飯抽油煙機都唔洗開

LC 有佢嘅優點嫁
唔係煮開野食嘅絲打們希望你地唔好俾蝦乾誤導左
誤會左LC
99%煮出黎d野唔好食係個人嘅問題
唔係個煲嘅問題
好認同 我都好鐘意同LC炆野
真心未試過用LC蒸魚
就咁用鑊隔水蒸咪得 已經好滑
蝦要買LC碟哂命
點會在意plating
反正佢啲狗屎食物點plate都唔會靚
Pro ha邊係橡筋肚
明明不嬲都咁大食
話左比蝦乾用完既野就等於
扮野造作既野

Chloe 比佢介紹完都唔想買

根本唔係d brand 既問題
係個人既問題
我wfh都唔會喺keyboard前食早餐 好似好污糟咁
食早餐放個keyboard喺隔離好污糟
就路食一路跌晒啲餅碎入去
同埋佢3樣嘢食都咁飽肚又乾曾曾咁 到底食唔食得曬咖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞