屌,陶傑才子力捧個新嘉賓咁撚勁冇人講?

549 回覆
671 Like 51 Dislike
我都唔覺得佢係黃 不過佢喺Facebook有啲post引導啲人覺得佢係黃

佢喺光明頂自稱彩虹顏色
要識佢嘅人先識得判斷。果然係好高深莫測嘅人。

大家唔識老毛都唔明,其實佢係為咗地球先殺咁多人,識佢嘅人就識得判斷。

不如果你叫佢自己上嚟用堅朵TheRealAndyLoo開返個account起度開壇講學,普渡眾生啦。

個上天生得佢咁叻,緊係降大任於斯人也啦。上嚟連登教化下人,總好過連登仔莫名其妙屌錯人丫嘛。
全部theory都係基於邏輯結構加上部份現實觀察與理論不符、未能解釋,再放開晒個mindset去research㗎啦。
講到尾,PhD又點能唔離地呢?應用科學可能貼地少少嘅,但都要放開智想,走出框架去諗有乜嘢地方可以有效應用。
靠一篇文,或者某一件事嘅某一個立場,就判斷一個人係乜嘢立場或者心態。重要期望佢係一個立場堅定嘅人,咪鑊鑊都跌眼鏡囉。
有得咁嘅外號,左右紅藍黃,任何媒體,任何立場嘅文章,你都有機會可以見到佢個筆名。
大致同意

文學/數學可能係例外
做節目緊係可以曲喇
但你從政的話
當你做一件事的時候例如Andy Loo
撐帝制反民主
我地當然係好認真咁睇佢的觀點同認真咁討論喇
唔通你可以話佢因為對住支共先撐帝制
但心偏面其實係撐民主咩
對人講人話對鬼講鬼話點只係代表緊佢無一套完整的論述
當對住唔同人有需要時就要轉換

我話你知點解19可以咁不敗
因為佢自己都講佢只不過係一個旁邊人
佢根本無落過場
佢挑骨頭包括邏輯思維果D只係從一個旁邊人的角度去挑

仲有我最不滿的就係有D人當19係神咁拜
但19都可以錯
但如果佢講一句你可唔可以唔好咁膚淺
我其實唔係咁諗
你覺得係咪仲不敗?
佢支持君主制度咁唔知佢又點睇習帝既政府呢
有班人以為右翼走好前好型 其實最右果班咪藍絲囉
你係佢本人定咩料
胡錫進係奇才
同你一樣都係搞笑奇才
入嚟同連登仔打泥漿摔角為乜
st paul coed都係機會主義者/既得利益者為多
19根本就係收兩家茶禮👎🏻
其實只係黃絲會堅定不移覺得民主係神。先唔講民主只係制度,實際生活嘅係人,而且民主制度唔同國家都有分別。下下二元對立,非黃即藍就唔係理性討論啦,何況人地咁嘅學歷咁嘅知識水平更加唔會純二元對立咁睇野。

利申:唔係佢fans,佢玩微博同董伯friend呢啲嘢我都覺得嘔心
又未必一定ancom嘅,anarcho syndicalism都好多人中意
唔好咁多幻想啦。呢種人點解走去同你mon連登。
佢「如果」真係支持帝制,就一定唔洗諗佢起anarchist光譜內啦。Anarchist首位嘅宗旨就係無authority。Power corrupts. Absolute power corrupts absolutely。
無錯。制度呢家嘢,無一個係完美。但俾體驗過民主議會、獨裁、帝制等等制度嘅人去揀,我諗大部份人會揀民主議會制。因為呢個暫時係現存最合適現代國家、社會嘅制度。最無咁易壞。亦係相對最易平衡各方,唔會咁易引起想要推翻制度嘅衝突。
俾啲花生食下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞