屌,陶傑才子力捧個新嘉賓咁撚勁冇人講?

549 回覆
671 Like 51 Dislike
2020年仲支持基本法
其實都幾熟面口

咪即係同完全版嘅香港

但咪同堅尼系數1同0一樣
你先壞腦,喺中國就話中國不能沒皇帝,上19節目就屌左膠,喺外國就自由主義
又唔好吹到咁夸張
用wiki菲爾茲獎得獎就知呢種天才唔少
例如Peter Scholze
他在學生時代積極參加國際數學奧林匹克競賽,獲得3金1銀:2004年銀牌,2005年滿分金牌,2006、2007年金牌。
PS.銀獎輸畀中國柳智宇滿分金牌,柳智宇出家做和尚,一個攞獎攞到手軟
呢啲鬼才嚟

通常有返咁上下iq個啲都係亞氏保加式固執

呢個有咁上下iq仲要世界仔

個世界俾佢控制仲得了,但偏偏個世界特別係會比呢啲人控制
係瑞士或者列支敦斯登呢d無外患既國家可以work到
...
福利主義長遠係害左窮人,呢點佢係無講錯
香港貧富懸殊問題好大程度係高地價導致
高地價其實咪就係因爲土地全部都係公有
發展商比premium其實等於比土地稅
所以香港既低稅完全係字面上
所以香港如果無辦法打破土地公有,齋派福利,係無辦法解決到
佢成日都話「你係左膠國家咪話左膠好,blm is good」之後係個心笑柒佢

大佬,真係血肉之軀生存放於首位

可能連登仔真係唔洗食飯㗎啦

當然2020仲基本法就真係大家明嘅,只能夠講為咗為飯食洗唔洗去到咁
讚成君主立憲就有皇帝
擁護基督教價值觀就反左膠
支持私有財產權確保經濟自由
以上三樣係保守主義可以共存
不過Andy Loo唔係一般認知既保守主義咁簡單囉
全力阻止香港人追求民主
癲過689
其實有無d例子 係呢類型既天才 但政治取向係正常少少 中間偏右/偏左
對香港呢邊既睇法就係撐民主改革既 我見d天才好似唔係藍就係Libertarian 一係就不問世事只專注學術
定係d天才個腦構造真係唔同 所以缺乏人性/同理心
高學歷黃其實就大把 天才黃就真係未聽過
唔好意思,雖然真係好勁
但係睇相嘅第一眼好似佢,唔係樣似,係成個人嘅感覺似

陶傑不嬲幫開二世祖加持

你當啤殼睇
st paul co-edu
傻豬
brian黃條撚呀
人地直頭係離地藍啦
有冇睇佢寫文呀?
吹奏緊一國兩制
唔好見人名校就j啦
條友咪姐係獅子山學會的終極進化
姐係叫弱勢食自己,行叢林法則

我都唔明樓上話條友的言論無得駁的會員係咩料,係打手定真心O

就等於嘈到爛的全球化支持/反對其實好睇你係全球化下會獲益定受害
https://youtu.be/NrSyGsm90mk
諗起呢條片
盧安迪幾符合片入面既海歸主義
唔知佢畢咗業之後會唔會入紫荊黨
至於樓上就話條友有料,因為條友講到派福利解決唔到貧富懸殊
香港窮人所以慘係因為住屋成本,大陸人係中共偏袒下搶公屋
咁撚勁的新嘉賓有無講單程證問題?

大家再諗下跟條友主張自己係咪真係有好處?
大家就算唔係住公屋
有無用過A&E,白車

當大家離地到覺得窮人無錢睇病抵死
政府大量胸肺科診所同性病診所就係防止有班傳染病患者因為無錢睇病攬

大家J緊人學歷的同時知唔知呢班精英倡議任何真無考慮過你的福祉?
真天才就會睇穿呢D人類世界既權力鬥爭係幾低質既"noise"黎架啦, 你想像下一個Einstein咁既人會唔會做前線, 頂多如果咁岩有同興趣夾既task做下咪係咁易幫下
中國海歸, 紫荊黨,奴安迪係一班無同理心,完全唔會關懷弱勢的人
班人見所謂低端人口受中共欺凌只會落井下石奚落你唔努力

係呢班有父蔭,履歷好,有錢,已經埋到堆的人眼中
我好遺憾講就算你班友係大學畢業,呢班強國精英睇你就好似香港人對三和大神的看法一樣

「中國就有這麼一群奇怪的人,本身是最底階層,
利益每天都在被損害,卻具有統治階級的意識。
在動物世界裡找這麼弱智的東西都幾乎不可能」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞