90後其實好幸福 經歷左online game最頂盛嘅時期

996 回覆
2528 Like 32 Dislike
打漏左隻, FlyFF
幾隻都好想再玩, 私服都唔區
貨倉,雪地,awp場,刀仔場
仲有個正方形場唔記得咩名
好想玩番曙光仲記得個陣去動漫節買夜光卡
跑、星夢、瑪奇真係幫我識咗好多朋友
登登凳, 登登凳, 登凳凳凳凳凳凳
on nine game
血場
, 諗番起以前放學 成班跑去網吧開機
打信長 猜包揼分隊調位坐
猛屌老母, 笑到聲沙 好開心
好懷念玩天龍八部嘅日子
只想變木偶,跟娃娃挽手
公會吹雞攻城守城私片都好熱血
而家搵唔返呢種感覺
啱呀80後先最幸福, 仲係月費制冇商城嘅年代, 公平好多
Off topic喎89後
去過三次咁大把
仲記得一死ser 就去第二個ser封路
金庸:洗經
古龍:神魔值幾靚二三四五六轉轉到癲
Diablo :係咁打牛場chok啲裝
魔力寶貝:啲寵
石器時代:加速器
童話:溝女
巨商:成班同學一齊跑商/解任玩到買廠/二轉/打閻王
天外:二轉上到天好靚又多女,同埋係咁儲啲英
亂、墨香:3Dgame 公會戰好撚lag, 又要換機/上網

然後仲同時玩回合制既
AOE、CS:真男人
勁舞團、跑:溝女

最後一隻用電腦玩已經係LOL頭三季
我既青春...
曙光2
屌我表哥笑9我小蒙恬
搞到我的起心肝學打字
有隻細個玩過好好玩但一路都搵唔番 唔知咩名
我諗係 2002-2005 年左右玩 平面GAME 你當八方旅人咁上下
四個職業 戰士 魔法師 僧侶 盜賊
升夠LVL 可以轉職 戰士》狂戰士
僧侶 + 盜賊咁上下LVL 就可以 》》 遊俠
四個人一隊跑大地圖同迷宮
有白色 紅色 綠色 羽毛食係傳送去唔同基地
白色 》開頭嗰個 紅色》沙漠嗰個 綠色 唔記得
另外最有印象係僧侶本身有技係回血,但可以用尼打骷髏骨 靈體嗰類敵人超痛

記得嘅都打哂出尼 唔知有冇人有印象
仲有無人記得彩虹島
依加間唔中都會開下台服睇下
真係好想玩
好記得果時屋企人買左部快譯通等我哋唔使成日係本大字典揭到天光都未搵到隻字
果時一部快譯通都千千聲 好貴
鬧交打字慢真係輸硬
不過仲有msn比機會你練打字嘅
係啊 高級野黎
但就算快譯通都好廢對比apps
以前英文勁既人 意志力真係好勁
古龍有得開紅係一流
格到D同學係咁叮叮叮叮叮
00後都算經歷過rpg game時代
以前有玩亂online 光明戰記 晴空物語
諗起有得入公會 識到好多姐姐就好掛住
近排都down返台版晴空嚟玩
因為港版執左笠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞