90後其實好幸福 經歷左online game最頂盛嘅時期

996 回覆
2528 Like 32 Dislike
咁我一直都係講緊 呃錢果d傳統垃圾olg無遊戲性
有d係有質素既我都一直冇屌過
咁主題講緊90後既olg最頂盛 最頂盛咪就係2000年免費olg時期囉 咁2000年代主流都係窮人玩免費game禍
當年玩開olg都知零/少課係佔大多數 有課果d就勁好多
玩pvp就肯定係重課sm平民
咁樣根本就遊戲界毒瘤 所以電競game成為主流 仲有手機普及貪方便出街玩手遊 選擇多左olg咪收皮囉
喱d毒瘤game都話幸福 唔係貧窮限制思想係乜定叫奴隸思想?
特登儲技點 升打坐, 回得快覺得好型
當年第一部電腦打咗三日三夜魔力就燒咗
你拎PS2嚟比,咁我咪拎返2000-2006年嘅OLG嚟講囉,呢段時間都係pre-WOW時期喎,當時主流都係收緊月費
WOW 2005年尾先出,你口中嘅垃圾倒模WOW-clone都要時間抄嫁大佬

同埋依家啲熱門手機game好多都係OLG嚟嫁,你唔好有錯覺OLG同app game係rival先得嫁,一個係遊戲類型,一個係硬件平台
嚟緊堆舊MMORPG都會由原廠出返喺手機度啦,就算之前賣咗IP俾其他廠整嘅垃圾短炒都係hit得起
90後其實好幸福 經歷左mon hunt最頂盛嘅時期
卡巴拉島呢喂
提提你韓版事前緊

[PC/An/iOS] 《卡巴拉島 M》PC原版團隊開發「2020. 10. 14. coming soon」
https://lih.kg/ggtLgS
最正係任君選擇,嗰頭打咗幾個鐘CS fps game覺得攰,轉頭就開隻 mmorpg再繼續,一日內可以轉幾隻OLG玩,勁豐富 仲未計電視有卡通睇
以前夜晚同同學打 RTS game
打左成粒幾鐘
結果屋企人一拎起個電話就斷左線...
其實我好想知打機關限唔限制貧窮咩事 乜撚都向錢個方面諗真係唔方唔貧窮
Oh依加先見到 即黎
打緊怪物塔
加左你先
係咪揸飛機嗰個?
Diu
Same
諗返起當年玩d傻鳩車Game
跑跑、raycity、nfsw
零貨屌打班課金狗 爽到笑
但當年d game其實10隻有20隻都係吹水傾計多
刷/打/跑到悶 其實都係變口水game
九十後小學4年班嗰陣已經打緊機 幾個月時間嘅暑假同成班同學一齊玩跑 online 正到pk
啱啱掛住打怪物塔sorry 聽日再同你吹水
好懷疑sd高達同百變ol港服
以前既on9驚喺真係可以識到朋友
而家。。。不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞