90後其實好幸福 經歷左online game最頂盛嘅時期

996 回覆
2528 Like 32 Dislike
上堂打online game咁犀利?邊間學校, 我想入呀
好懷念果時同其他班約戰信長 20$場再加埋網吧錢
一放學就十條友衝去網吧
到依家都仲記得信長入面D人名
其實細個真係打好多online game
第一隻玩嘅遊戲係 aoe2 佢唔算online game嘅 但細個覺得控住啲兵打黎打去好型 記得我媽唔比我玩話打打殺殺太血腥

online game 有印象嘅有 天使之戀 小學玩 好多回憶
heat project 打勁耐先上到士官長勁廢
卡巴拉島 楓之谷 封魔幻想 呢啲名仲記得但唔太成日玩
吞食天地2 玩左年幾 係個度識過一條女(自稱,網戀)
grand chase 三小俠 執左係一件極可惜嘅事 以前覺得隻魔劍真係超型
fez 樓上有人講左 一隻我個人認為非常好玩又公平嘅game 當然公平係相對嘅 總有特別op嘅職特別無腦嘅combo 最鍾意召騎士周街插人
勁舞團以前覺得勁勁mk後來玩過隻類似嘅 唔記得叫咩名 打到三更半夜 個個暑假近視深左勁多
跑online 玩過下唔太喜歡
高中之後打war3多 最鍾意玩啲鳩圖 啲乜撚野直升機大戰伐木工 勾肥 金字塔大逃亡 雪崩呢啲 真係幾好玩
大學轉玩smite 垃圾game
依加打單機多 mostly total war 自娛自樂
一定係亂 我真係諗唔到有咩其他game取代到
正服高立玩到山崎再玩私服
果時係online game全盛時期
墨香 彩虹 巨商 瑪奇 RO 既天下
當然仲有勁舞跑都有玩下
BTW最愛都係亂 第一次聽佢登入既BGM真係
諗翻起都起雞皮
打英文快就係玩跑Online練返嚟嗰陣唔識打中文,跑Online又好似用唔到小蒙恬

依加吹水多囉 打機都係想一班人鳩下
最記得大學同班frd玩gta online
你炸下我炸下你 又一齊做大茶飯
嘻嘻哈哈又一日
打機真係不可缺少
巨商最耐試過online 22個鐘
無死ser 係奇蹟
一死ser 就係咁重開睇下開返ser未
水滸歷險, 雖然d公仔好柒但有種入左古代既感覺, 好撚正
CSO唔夠係網吧成班放學去玩1.5 ice world/倉庫咁正
仲玩緊
啲玩家愈黎愈少啦大家快啲玩返啦
上面先有幾個
魔力同墨香真係玩到天昏地暗
仲有玩卡主線卡到唔想打
仲有網吧全盛期
放學入到去全部著校服
9成玩cs;仲有流星

到而家都係寧願打ps/開電腦打機
都唔會打手遊
好你老未 一半半啦 80後先最幸福
我90後零課金日升十幾個鍾都無用
80後課金買雙經升一陣=我升一日
最緊要係我90後錯過咗無玩古一呀屌
90%成功率
當年玩天堂, 冇心機讀書, 會考期間都係打機, 結果炒晒
十幾年之後我同當年喺天堂識嘅網上老公真人結左婚
金庸群俠傳
90後未算最幸福

當時大部分都小學初中

未有經濟能力
玩咗好多年武松ser
巴打我都想講呢樣
呢到嗰時玩夢歷 龍谷 Grand Chase 同LoL夜晚熄哂燈咁玩
好掛住墨香, 完美世界, AION
每隻都係玩最耐, 同最難忘
一拎起個電話就斷線嘅回憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞