90後其實好幸福 經歷左online game最頂盛嘅時期

996 回覆
2528 Like 32 Dislike
唔知邊個先係貧窮限制思想 可能條友以為買隻幾舊水既game好威威 成隻小學雞咁要炫耀下
直式火牆+火箭術越級打屎汀見到蝙蝠弓箭手要蒼翅飛走

冰牆封鐘怪, 放暴風雪會bug 勁多hit 秒怪
以前d olg都係pay to win
但印像中好少話幾十萬甚至幾百萬咁掉落去
個陣見d人洗4位數既錢已經覺得好多
果陣連去旅行都掛住隻驚
全程冇心機
有得俾我揀 寧願老母俾500蚊我買點打機
好過逼我join團
以前一放學成班同學沖落網吧霸位
成個場全部一齊打諾曼第 (榮譽勳章:反攻諾曼第)
成個網吧玩真係好正 好有氣氛
2021年仲有console優越撚笑死我

最搞笑係佢拎ps2同olg做對比,遊戲平台vs遊戲類型

條傻閪可能未聽過pso同ff11,ff11係ps2首發嘅olg神作
打online game真係好正,以前放長假同細佬分更打足24個鐘升lv
邊個快就邊個贏 仲要笑對面打字打得慢
唔似 啲樣冇咁Q
咦,我好記得你個名,本身未入連登已經聽聞d名改得好好笑,但我第一個覺得好笑既就係你呢個名

btw 我都好懷念,個陣日日去海灘淘金,淘完攞去賣,賺到錢勁有滿足感
以前真係真係沉迷玩過好多GAME
彩虹冒險
Fantasy Earth Zero
CS 1.6
CSO
瑪奇英雄傳
夢之歷險
吞食天地2
Left 4 Dead 2
海盜王
WAR 3
晴空物語
跑online
LOL
Path of Exile
TERA
csgo
Hearthstone

有啲都已經遺忘左
乜撚野Hearthstone
我諗有機會係台灣
SORRY 其他我係想講畫風 畫面係平面GAME 嗰類,呢方面似八方旅人
佢都係有條時間BAR 一到你就停低要你揀技 OR 普攻咁
但係盜賊嗰啲就敏捷/速度高條時間BAR 去得好快, 盜賊打三下人地先打得一下咁
冇人講魔力寶貝
依個有d印象 但唔記得咩驚
你識條撚咩 毛都未出齊番去劣鳩啦 DeeDee
I love you
You love me?
You give ok?

當年喺跑online公園講咗幾分鐘真喺有女跑埋嚟同我做情侶
18碎招人xx
真,早期90後有彩冒,古龍,星夢,全盛時期嘅童話

中後期94-98出世嘅就有跑on,勁舞,天外,魔力1+2,幻想學園,FEZ,光明戰記,傳奇嘅夢之乜春系列,爛橙系列(封魔獵人、天堂、瑪奇、艾爾之光、幻月之歌)

唔鍾意港版死城又可以玩吓台伏同埋冇代理但滄海遺珠嘅game
個人認為:
-星空幻想(個故事同玩法比得上天翼之鍊,台灣幾有名氣但香港冇人欣賞)

-天空之城:畫風似楓之谷但可玩性好強,而且個人物會隨住玩家升lv而長大當年覺得呢個設定好正,一開game個個都係幼年樣,升到20lv個樣會變青少年,好似模擬市民
放學嗰段時間去撚咗屌女啦屌你
以前放學直接落mk銅記啦
咪又係六七點送完條女返歸先返去打
扮人妖都好講打個電話就收你皮啦
你有無試過跑約女出嚟呀?
港式英文發源地
童話世界第一
屌咁自己細個梗係最美好架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞