90後其實好幸福 經歷左online game最頂盛嘅時期

996 回覆
2528 Like 32 Dislike
好慘
夢之城
楓之谷仲記得第一次去玩具城打怪
係當時做細路嘅時候放學好難得老母比用屋企電話同到同學聯絡,三人會議一齊傾住電話打機先開心
依家啲小學雞個個有MacBook,一開電腦就zoom到你驚,長期有YouTube 有機打有discord
彩虹冒險
夢之歷險
勁舞
CS1.6/CSO

墨香
天龍八部
龍之谷
LOL

諗番起放假可以早少少起身打機,之後食飯,再食個下午茶,又打,真係好撚幸福
但早排再玩番勁舞/龍之谷已經冇哂以前種感覺
唔知點解玩下PS4,睇下Netflix/YouTube仲舒服
90後都老了,想唔認老都唔得
淨係講網吧而家都買少見少,就算有入面十部機九部都係玩緊LoL
有幾多巴打因為玩online game玩到近視?
個頭要打側夾撚住個電話打成3,4粒鐘機 熄機個下feel 到頸都斷
當年一抽抽中火夢,覺得好撚勁
不過都唔記得到底邊隻係勁邊隻唔勁
夢之樂章
墨湘
++ok?
90後會儲零用錢買點夠唔夠好彩
天龍八部係到online game既末落
diablo 2冇人講?
一聽返墨香呢首bgm 就諗返起晒以前同班fd組隊打機嘅回憶

同埋而家就算自己dl返嚟玩都搵唔返以前嗰種感覺

https://youtu.be/nzrh9kHudIA
跑online玩左好多年
第一個ac 玩到波鞋賣左比fd
第二個ac 識洗經 玩到魔鞋冇玩
第三個ac 識bug裝 玩得最爽 唔洗成日買點合裝維修
成班廢佬 係到念舊
龍族都好正
初時開驚仲有鄭e面首歌
後尾香港無得再玩好可惜
果陣入香港人公會日日都有唔同既笑料
成班mk去ione玩勁舞團
嘈到聽唔到自己着歌好難P
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞