美劇集中討論區(50) Servant S2 | Wandavision | Euphoria SP Part 2

1001 回覆
9 Like 3 Dislike
好少進展但又會想追
雖然知左班友識洗記憶
今集煮個french toast竟然冇close up想睇下有幾好味
本身想睇Lupin 但發覺Servant幾有趣所以睇咗先依家仲追緊S1上半部 有小小心得(我見播到S2所以唔加密S1內容了)

開頭幾集有幾幕影住Dorothy迴光返照咁停咗係度幾秒就諗 會唔會係自己既壽命link咗少少俾個bb(但自己唔知)?

之後Sean搞碎咗稻草十字架就開始bad luck
同埋我發現每次佢想搵Leanne衰野嘅時候
就會有啲奇怪症狀岀現
手指有刺>腳板中刺>屎忽中刺>喉嚨有刺>耳後有野

有幕榮恩同佢facetime個時畫面收訊唔好
係咪Leanne既存在搞到磁場咁樣

以上都係純個人推測 歡迎討論
寫得好過S1本身依家個writer
要求s2俾晒佢寫
wiki話s1&part 1都係sam levinson寫
其實佢作為戒毒過來人都寫得好透徹 rue呢個角色就係佢自己
hunter都係將自己心路歷程加入其中,先咁有血有淚
part1睇到有少少感動左
但part 2真係超豐富 可能會重睇多次
jules個角色即刻立體哂 重點係佢竟然咁鐘意rue
最尾rue
兩個都以為對方冇自己咁鐘意對方
hunter演技好正

呢集rules力量太強勁
個人要求出返集sp比lexi 講lexi由細到大有幾默默地暗戀rue先抗衡到
part 1講嘅野每個人喺迷茫失落嘅時候都會諗過
Ali嘅回應雖然有啲心靈雞湯 但係會令人覺得溫暖同有希望

part 2一定要再睇幾次
唔知係一早諗好jules都鍾意rue定係見rules咁多人like先寫呢
睇s1果時覺得jules當rue係best friend only

lexi抗衡唔到啦 永遠嘅background
最尾個scene
仲有呢度

兩個都唔覺得自己值得被愛
冇睇過
係咪遺珠要bookmark
我試食下apple套losing alice先
今集wandavision都好睇
睇完S2今集開始會有啲頭緒dorothy點解發呆
未睇完S1討論驚劇透左你
支持hunter接手euphoria劇本
director可以保留

集中rue同jules內心寫得特別好
但其他角色就存在感低哂
開頭以為所有角色都有得喺special出現
而家咁仲好
有冇fox+撚?
仲未搵到野取替佢
勁灰
disney+希望會有埋fox d野啦
fox+有咩好嘢睇?

fox+同Disney+好似兩條路線咁
I don't really plan on being here that long
係囉 明明S1果陣jules似鐘意男多過女rue似負累水泡feel
不過宜家又可以兜返S1係rue視點

兩條友閃光彈咁勁lexi點頂
等佢S2發功青梅竹馬加乘
如果每個角色都有一集special先到S2應該會好正
Jules俾仆街Nate嚇到唔再信男人
同埋hunter本人講過佢同緊另一個trans女仔一齊 唔知有冇參考到
咁樣special會同正劇一樣長
有special已經好開心 KE咁等幾耐都未知
見有外國網睇下嘅
reddit應該冇人睇

Netflix感覺好多遺珠
墨西哥/南美/印度勁多劇
仲有五湖四海買返嚟果啲
唔追過都唔知係伏定遺珠
情人節netflix睇住Malcolm & Marie先
同天能男主果套
Rue同Sam Levinson趁武肺秘密拍
Netflix法國熱門劇call my agent出咗s4
睇咗一集keep到水準
期待
睇完euphoria sp覺得sam levinson對呢類戲處理得唔錯
睇佐兩集 婚變啦 唔開心
你哋講到part 2 rules福利咁多 搞到我滿懷希望充滿激動去睇 少少甜 到喉唔到肺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞