佛牌(正牌)討論5

1001 回覆
2 Like 41 Dislike
唔好意思,有興趣了解一下不動除障,請問要點樣修練?
呢個是屬於密宗既法門
可以找一位密宗既僧人教導或者請佢地為你修
明白,謝謝
所有密法都必須先皈依、接受某個法嘅灌頂先可以跟從上師教導修法,如果無皈依無灌頂去修叫盜法,但有啲法係大德開許普傳咩人都可以念其咒,例如度母、觀音等
明白,謝謝
有無人帶過龍婆pae 噴系?感覺好唔好
有無師兄知呢間咩比賽
機構
最近入手戴上頸,但聽講屈當系列唔會有好直接嘅功效,而係會對生活帶來好大轉變 / 困難,從轉變當中令你更上一層樓
這樣還不直接
但佢唔會直接令你財運、姻緣、事業好咗嘛,佢要你受一排先可以轉入佳境
你講那種比較似係阿拉丁神燈
留名
請問符管係咪佛牌嘅一種?定只係算聖物?
符管是屬於冠蘭類聖物,是一種沒任何神佛相既聖物。泰國文化上一樣歸類為佢地既佛牌生態圈中。師傅手寫符文然後卷成管狀,呢種聖物相對原始,在佛牌公會,簡稱沙馬公(泰文公會意思) 一樣歸類為泰國聖物之一

廣義上你絕對可以指符管是佛牌一種
唔該曬巴打但符管會唔會都有假 如果有又點樣可以分辨到想供一個但驚買咗假嘢
好多人都擔心請到假
其實基本上價錢唔貴的做假既成本分分鐘比直接買真既貴

與其擔心假,不如擔心會唔會賣既資料唔正確仲好。比如明明2555 年扮2553 年
係那個師傅徒弟做扮師傅做

師傅過廟(去人地寺廟義務幫手) 當自己全程一手一腳做

出塔( 某某年放落佛塔) 又唔知幾多年突然有人係到山洞搵到塔入邊藏住堆佛牌
明白了你解釋得好清楚
咁又未必,龍婆koon 2537 5金 同2500 行走佛都唔係咩貴嘢,但都係巨量假牌
香港來講貨不對辦情況比假牌多好多
咁2537 五金崇迪又真係好靚
也是佛牌的其中一種
上網搵一下資料先,做齊資料搜集再睇,youtube都有好多教學
冠蘭(非法相聖物)
有無師兄可以推薦法戒?
老母話我手指梳 要戴純銀或純金戒指
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞