佛牌(正牌)討論5

1001 回覆
2 Like 41 Dislike
泰北既叫法
唔想自爆自己上網search
唔計商業寺廟出品,其實大部分廟造牌都係有好既慈善原因
我覺得師傅都幾好
因為師傅現年都90幾歲
都仲成日接見善信同加持聖物

上年出咗好多佛牌,自身牌佔最多
因為上年有幾單交通意外 都係善信戴住師傅自身所以無事
再可以之前師傅間廟火燭 啲聖物同蠟像都無燒著
所以就突然間咁hit

呢位師傅近年嘅佛牌大多數由善信出錢搵工廠起模
然後再俾師傅開光加持,或者大法會
目前師傅嘅聖物都係為咗起醫院同起廟而造
籌得嘅善款都係用係醫院同新寺廟
個發心我個人覺得係好嘅

我自己揀咗幾款聖物嚟收藏
因為實在出得太多 款款都追好難追得晒
同埋基本上每一批聖物都係抽獎包形式
抽唔抽得中你想要嘅款式同材質真係睇你運氣
由於疫情關係同埋師傅嘅健康狀況
其實好多聖物等緊法會加持 有好多仲等緊出廟
所以其實依家係有好多聖物delay緊

各位師兄點睇依塊牌,2525屈當四面神騎天鵝
不了
可唔可以講下
唔係那回事
搵翻當地認可熱捧既期數吧
順帶一提屈當二我覺得麻麻
好的,唔該師兄
暫時我個人認為無話邊塊特別好
只要啱眼緣,供金合理都可以供請
你鍾意就得㗎啦
前自身後鬼王我記得有呢款
無資料支撐
其實你戴佛牌後係咩都唔做,唔洗努力d錢就自動湧埋嚟定其實自己都有努力過
其實點為知有感覺?例如一個同事平時對你好差佢突然對你好好?女朋友突然好痴自己?突然有橫財之類?
我分唔清係心理作用定佛牌效果
好易分清楚
帶兩星期,再除低兩星期
用本簿寫低發生咩事

不過你帶得咁唔安樂帶來做咩
你現實d啦,呢個世界唔會咩都唔洗做架
有,就唔會有人翻工。點解成日都咁想不勞而獲咩都唔洗做
不如你詳細講下自己戴佛牌後發生左d咩令你今年戶口多左一百萬。你淨係話戴就會有運,咁講好難令人信講個前因後果黎聽下
真心想知
算啦 放棄佢啦
cdrom 都忍唔住留言
佢個人唔係好岩帶牌
覺得佢會試戴陰牌又話求愛情又求速效橫財不勞而獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞