佛牌(正牌)討論5

1001 回覆
2 Like 41 Dislike
個金殼用得返?
金殼阿,唔好意思以為防水殼
金殼都係預重新俾錢再包過架啦
咁由個殼有少少裂算
因為佢地講緊一些比較專科既野
3 月底買咗份生日禮物比自己
山卡啦2482 藥師佛細模

師兄們依個點睇 我新手
龍婆富一期吧
猴神唔請龍婆駕隆?
有裂要驚水氣影響到尊牌
金屬牌應該一定要換
我之前唔係開合銀 掉爆咗防水膠殼個到 都可以只換個防水膠殼個到
金殼唔可以只係換防水膠殼內膽?
龍婆茂既哈努曼
我問過
但唔係間間肯做
應該難度高
一千幾百內來講龍婆富性價比好高
話晒現世法會鐵膽,又教出龍婆艮能呢啲做令猴出名嘅
識貨之人
好多人喜歡問帶完呢款有甚麼功效
帶那款有甚麼功效。 好多人熱衷睇網上某款佛牌既好評。網上既故事大多係如何生活潦倒, 一無所有,後來白手起家, 家財萬貫。

而出奇地這些好評故事大都集中在一些比較新的佛牌上。反之,一些比較古老年份或者係一些上了神枱的佛牌就沒有多少好評。帶了的人都沒有幾多個寫故事出來。

開頭我剛接觸時不理解,隨住個人閱歷增長,兼且接觸佛牌得耐就明白。去到某種級數既佛牌,千祈唔好去問效果。

中國人傳統有句說話叫做逢凶化吉。咁樣都係要逢完兇先化吉。如果一個人成世都順順利利,順利對於佢哋來講係常態又有咩可以分享。呢個就係點解好多老牌帶完既人無咩故事分享既原因。

而夾硬去講功效其實都係夾硬去寫。比如你去問龍婆近,5 大自身之首,四面阿贊興師傅,市價過百萬有咩效果,不如你問有咩效果做唔到吧~

情況就有如你行入去roll Royce 車行問人
喂,你間roll Royce 條喉響唔響,炸唔炸到街
所以小弟認為往後了解佛牌別再用效果角道去睇

因為24幾幾到25幾幾頭其實佛牌根本就唔會寫明有咩功效,一切都係同你講句保平安,功效是寫手研究完資料寫(更多時間係為咗好賣而寫)

雖然保平安呢三個字一開頭聽大家都會笑,但希望大家細心諗吓,冇錢又點會平安,唔健康又點會平安,冇人緣犯眾憎又點會平安。

所以平安二字其實已經包含晒眾多嘅祝福

去了解下師承法脈,製作緣因,故事材料,師傅生平修行,唔同模具的設計

只有充分的認知,先會有尊敬和信心
只有這樣,先可以帶得好選得好

以上就係我呢一年既體會啦
呢尊正
大細岩岩好又有d份量
好鬼中意
正常普通要幾錢先買到
成日覺得自己冇運
直頭係黑仔形容

有冇邊個可以改善幫助下
幾百都有,豐儉由人
龍婆浸蘭隻迷你必打真係超級可愛
有冇邊度買穩陣?
龍婆判你要考慮無限翻造模既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞