佛牌(正牌)討論5

1001 回覆
2 Like 41 Dislike
首先食素是漢傳(傳入中國既佛教)佛教既教法來
原始佛教(泰國佛教)只有三淨肉的要求
即 一、眼不見殺:我眼不見牠被殺時的情景;
  二、耳不聞殺:我耳不聽見牠被殺時哀叫的聲音;
  三、不為己所殺:牠之死,不疑是為我而殺者。

食齋呢個文化非原始佛教教法
明白 身形都大份 我重諗住如果請左沖涼都洗下去 因為我比較汗大 至於教條唔太清楚 未睇過 如果初接觸應該點學點搵岩自己的佛牌
對的,自身牌的確是非常好的佛牌
月底會進多一尊歷史上眾多法會中幾具代表性的古佛
應該U 網,Facebook 會有賣🙏🏻
別為小利而奮身
不了
收緊希望收到
我都係久遠時見過一兩次
師兄去日本餐廳問人漢堡包點整我知但唔想講
陰牌猶如小路,行多了,心都會變歪
妄想借鬼,陰神力量致富既人,最後都得不償失
用來求感情嘅人,大多最後都是被人尋開心,往後日子真正想搵真愛時,總係搵唔到,多了好多障礙

到出現問題後,我幾肯定無邊位師傅願意執手尾

龍婆旺 都好小
想問下 龍婆笨 虎牙 有無口碑?
龍婆旺你可以search 龍婆翁,兩個譯法睇下邊個多啲資料

去到某啲年份既佛牌無可能周圍都有現貨架啦好多時都係落訂,等貨到

龍婆笨都係做老虎出名架
原來另一個名叫龍婆翁 唔怪得搵唔到太多資料
虎王班第三代都係最後一個傳人
龍婆班,龍婆路,龍婆翁

俾你睇下泰國第一龍婆班既老虎,似唔似大貓
唔知點解覺得好可愛
想問下除左虎牙
老虎小立尊係咪都係可以袋係袋?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞