佛牌(正牌)討論5

1001 回覆
2 Like 41 Dislike
屈當三期
巴打,想問吓對過試用期有幫助嗎
因為女朋友人緣麻麻,仲係試用期跟緊師
佢師傅係佢以前嘅同學,但關係唔太好
結果俾人寫衰咗,依家要延長試用期一個月
常見既話龍婆浸蘭,阿贊刁都係入門揀既
其實大梵天王是有整體起運,心想事成既效果
同時有講法指會引導人向好既方向發展

屈當三期是近年實惠又比較多好評期數
成願嘅話可以點樣還願
其實好簡單, 買一些生果花圈椰青放係佛牌前加點三支香就可以

詳細可以到時再慢慢講
我帶南傳牌好似無咩感覺,個個都話好嘅白欖4都好似無咩好運到,唯一帶龍婆醒通嘅藥師佛好似身體無咁差,平安啲,帶藏傳牌就明顯除障勁,會黑一排
除障勁會黑一排?
修不動除障既時候我頭暈頭痛發燒
日日都困難模式

當時師傅話無生命危險算小事啦
業障不消,福報不生
重業輕報,經文嘅能力
師兄修東密?
有機會接觸極皮毛
睇心情呢個只係一個比喻
天神你只要致心去敬拜,稱念,他們都會去護持你
只係你有啲願望希望佢地幫你達成時,未必一定所求皆願,可能佢地覺得對你而言未必係好事

以我為例,曾經我希望事業上有突破。啱啱講完冇耐,就被人炒左。之後好快轉行,並且發展唔錯。咁當時睇自然係唔好, 過咗之後睇就覺得係一個好安排。

所謂既轉變,未必係舒服。

還有架, 所有嘅佛菩薩天神,不論係世間法定係出世間法,幾乎所有既經咒教人修持時都會寫上一句:致心稱誦。所以由此可見,信心是好重要。

曾經有位龍婆叫龍婆神尼佢話如果你做唔到比信任更信任嘅話,我嘅聖物對你來講只係一堆泥土銅鐵
可唔可以講多 d 關於藏傳牌嘅嘢?近排睇緊 d 關於唐卡嘅書,不過睇完都完全唔明
當然不是所有牌帶晒上身就好
有經驗的人會選組合來配帶

比如白欖用阿贊多牌碎,派更也用白欖牌碎,呢兩款咪大概想到配搭出來應該幾好囉
神獸班和招財魚是同門師兄弟,兩個配埋應該都ok架

大膽假設,再人肉求證
藏傳牌大多數都係用聖土、聖水、甘露丸、大德骨灰、舍利、法體鹽等等去制做,重有一啲比較特別嘅就係又非人間取得嘅材料,大部份手模制做數量好少,所以一見到有特別殊勝嘅我都一定會請,因為試過好多次過咗就唔會請得返,做相大部份都係佛菩薩、護法,但護法類要小心,因為護法有啲比較惡所以比較多禁忌
唐卡更加複雜,每尊菩薩或護法嘅做相、嚴飾、法器都有佢嘅表意同密意,非常複雜,菩薩又可以化身寂靜相憤怒相護法相
有啲仲講到有地風水火4個系統嘅法
藏傳牌可以響邊度揾到?
要去佛教中心,或者淘寶有一兩間店係可靠嘅,我記得第一個佛牌係一位瑜伽士親手做嘅甘露蓮師,一帶上身個心跳得好快,而家除咗好多年前請咗尊有佛陀舍利嘅護法牌之外都好小會有咁強嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞