佛牌(正牌)討論5

1001 回覆
2 Like 41 Dislike
無幾多個咁冒坐太多香港未必識,但其實好好的佛牌貨既人

打個比方阿贊多屈曼冠碰唔係想象中咁天價的,但幾萬蚊一隻佛牌香港又未必有咁大承接力,一陣仲以為假

泰國那邊去到最資深的收藏家會喜愛追求所謂5大必打,返璞歸真追求其平安既效果。一陣帶入來香港市場,d人又會覺得都唔招財既

大家剩識龍婆爹,但唔識佢師祖龍婆他
識龍婆浸蘭,但唔識第一既阿贊興
咁邊間香港舖嘅牌有效?
其實有冇人真係戴左後撈到風生水起定只係心理作用?
泰國陰牌的報應,退隱法師悔恨專訪(泰國節目中文字幕)」

https://youtu.be/FMUDQLHkR3I

如果陰牌真係work, 所有泰國人就唔駛搶高晒D古董佛牌上到幾百萬銖。
用信用卡透支,遲早要還得更多。
有幫助,至於一個人成不成功我諗好大部分都取決自己,當然也可以當作一種心靈安慰。
我都覺得同風水一樣,因為做左之後令自己心態好左有自信左,所以成功機會大左
也沒甚麼對與錯,用唔同角度睇同一件事自然有唔同既見解

其實我寧願人當佢係一個單純宗教既信物,起碼唔會日日妙想天開,不設實際,忽視自己努力。寧願佢地當呢個係一個管束自己行為,鼓勵自己行善的工具。

有時好怕呢種問功效的問題,懶得去爭論了。

泰國既醫院都有好多佛牌,但帶了佛牌一樣逃唔過生老病死。帶佛牌一樣不會沒高低起落。但好的佛牌會慢慢帶你去行一個好既方向。

而法術經咒既力量都是真實存在,你有能力現實生活找到我,變一兩個俾你都沒妨

我見過好多有改善,成功既人,亦見過好多失敗既。而每個成功的、失敗的都有佢既個人既原因
至於點解有些人成功,有些人唔得

個人意見係 ,佢地不斷去追求福

無錯的,這是人之常情

但有福氣無智慧,自然捉不實或敗光

同樣的,有智慧無福氣都行得好艱難

福慧一起追求和成長先係人上人

所以我好鼓勵人去接觸佛牌,別一來就問功效
起碼嘗試了解一下你想買那尊到底背後有咩深意先,當係一個契機了解一下呢個宗教背後提倡觀念

至於那些其實同個佛字一點都扯唔上關係的,比如岩講既狐仙,就唔係呢個post討論既野啦
本身唔係好想講,講講下又講多左
希望答到你既疑問
不同模具價錢有分別,收藏價值有分別
另外馬下立,應該是一種形容詞,類似超級招財之類。馬下就解超級。比如媽下神尼,就係超級人緣愛情,馬下列翁就係超級受歡迎。可能那期開光法會主題叫馬下立,做既聖物種類為坤平。咁那期坤平就叫做馬下立坤平

而寫碼是指一種模具
帶上身最好
其實都係睇翻歷史帶落來既口碑,無得一概而論
要記住以前的佛牌唔會有指向性
啫係佛牌唔會講話有咩功能的
所以呢啲都係大概一個概念,聽聽高興就好,唔代表話話馬下咩咩就勁d咁
最近想請塊鷹神戴下
2563 累術術 龍婆屈啦點睇?
有無人知師傅整左幾多塊 我搵左好耐都搵唔到佢每隻款整左幾多
好似同2562蘭亞騰差唔多價錢

建議你搵2562, 因為加入左36,37
可唔可以tg你關於舖頭既野?我唔知邊間好
一入尼個post就頭痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞