[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
用緊EW277HDR,終於頂唔順佢個座,好哂位,隻mon又冇得掛牆

換CM2241W是否不智?
麻煩屌細力小小 窮學生想請教入門144hz螢幕邊隻比較推薦 MSI G24C4 ok嗎 玩FPS Game
唔該想問而家買xg279Q 會唔會太遲/有更好既選擇?
唔打機 純文書睇下Netflix
筆直2k 有冇27吋介紹
發夢到咗機 現時還未有貨
27”2k144hz嘅話g27q推唔推薦本身已經有wall mount反而對個stand冇要求
睇落去又唔似係死點
有冇師兄知道係咩事
係咪無HDMI2.1 果d mon 就無辦法係PS5 出 4K 120?
濾光片穿左? 你果個位顯示黑白灰果時個白點係咪冇跟住變光變暗?
想問AW3821DW 香港係咪未出
本來睇中38GN950,但之後睇到Alienware又有d心動
尋日再試部XB273U Gx
超頻上270後會開唔到HDR同埋G-Sync
而開左HDR後會強制並自動開到最光,感覺好傷眼
2k係真係比唔上4k果種清晰
字體會feel到岩岩慚慚,放心只係因為我睇慣4k、5k D字

跟住有個問題,就係mon上面D USB只能叉電無法做hub
佢有跟條USB A既上行線,想問上行線係咪就係俾你令USB可以做hub?
我而家插左無反應,有無清可以教下路
我12月12 都係正都
仲未有貨... whatsapp 問佢佢同我講3用 痴撚線
開HDR畫面有冇好咗?
黑位係咪更差?
3月
我都係
諗緊可唔可以退訂加多少少換u2720q算
u2720q 依家幾錢
好似唔都錯
因為我上一隻mon平時會set到好暗
而家咁樣一下整到咁光睇落去一定係靚好多
亦因為以前係4k,我張卡又開唔盡特效
所以都分唔到而家係因為遊戲畫質高左所以靚左
定係個mon令到畫面靚左

我睇過D文章,HDR400同HDR10其實都係有等如無
不過開左HDR感覺黑位無咁黑係真既
HDR其實係咪高ISO得黎又少雜訊咁架咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞