[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
問咗佢都唔知,到咗香港再約時間送
32M70A Samsung香港有末
32 M7 係Fb 問左3星 話要2月先出
開晒箱 但係冇貨?
行貨要2月
買咗隻 VG27AGL1A 但 Chrome 睇 Youtube/片果陣會好似白色有層霧咁
同一個畫面用 Firefox睇又無問題
請問有無人試過係咩問題?
原來係多手改過nvidia control panel個Gamma
Close file, thank you
如果主要執相睇戲, 間中打下機
27吋4K買VG289Q定係U2720Q好?
U2720Q好似貴成千6蚊但VG289Q又有排都未有貨
定係有其他推介?
VG27AGL1A 定 VG289Q好
請問 Dell U3219Q定BenQ PD3200u好?
駁MacBook 剪片多
有時會玩ps4 Pro, 32吋最好
筆直7500
定有更好推薦
其實唔係急用,應唔應等VG289Q?我一月五日FULL PAY咗,但比唔到貨我。去過問,話最快都要三月底,四月初。同埋好似話而家唔接單了。去咗網睇27UL500 的評分一般般咁,又冇PIP,好處就係有現貨可以即用。U28R550 就個高度好緊張,佢478, 我得489, 好似博唔過。仲有一只276e8vjsb ,唔包0死,0光,十五十六咁,點算好
ew3280u
想問下24-27吋入面邊隻好
平時8成時間用嚟睇YouTube+PDF+stocks 2成用嚟打LOL CSGO
所以我諗60hz 已經足夠
budget: 2500左右
25-27" 2K:
Dell U2515H: HK$1,990-2,300
Dell U2518D: HK$2,480-2,790
AOC Q27P2Q: HK$1,980-1,999
24-27" 1080P:
BenQ BL2480T: HK$1,399
BenQ GW2780: HK$1,350-1,399
BenQ EW277HDR: HK$1,770-1,799
聽人講27吋最好要2K好啲 但係27吋又要護眼係咪得返BenQ 1080P可以簡 定係有其他選擇?
U2720Q啦 D色靚D
尚算滿意
4k 60hz 同 2k 144hz 27吋應該揀邊隻好
諗緊邊隻比部notebook用

Asus vg289q又有排先有貨
打機咪144囉
34gn 係rtings 高0.1分
價錢貴一倍
你諗你
個mon好似就嚟壞, 唔知點解有紫色tint 。 有冇人介紹一個實用打機又唔會輸蝕嘅mon
邊度有UL500 現貨?
腦場間間都有現貨
我比較緊38GL950G-B同samsung g9

38GL950G-B 係咪最好嘅21:9 mon
我見ips 又可以175hz

g9有240 但va

價錢我見差唔多 所以lg貴係因為ips

我考慮嘅位係咪只係21:9 vs32:9 , ips vs va, 160hz vs 240hz 3個因素?
過幾日又去睇下先
邊位巴打有用緊水貨mon
想知係咪加個轉插就搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞