[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
M7 好似幾正
M7有行貨未 見剩係得M5
用緊U2720Q連C to C,個mon眨吓眨吓,之後update display driver同埋再插過條線試試,發覺變咗30Hz,Set左好耐都攪唔掂,又拔插吓條線試試,變返60Hz

暫時發現兩個問題
1.究竟係個C插定條線有問題
2.睇Youtube間唔中個mon都會眨一眨
點樣壞法
Samsung?
係 官網寫一月下旬有貨
有冇睇過M5 demo? 驚VA penal 伏,外國有人話m5 色水差
突然黑mon
重新插電後開唔返
試到有答案分享下等我個mon 到咗又試下
介唔介意講下係邊到訂
其度度都有得訂,中田話無貨期,其他有得訂既都係3月中至尾,兩個月後都唔知有無
想問下用win7 可以行到4k 60hz
轉左win10 點解淨係行到 4k 30hz
display係 hd 7870xt
mon 係lg27uk850
用minidp 轉 hdmi 2.0
冇理由win7行到60 hz win10行唔到架?
用minidp轉dp啦
想問吓有冇得強制Netflix播4K?
用緊G34WQC 係chrome裝咗Netflix 1080p extension,
但係34吋播1080p都係好朦 最好都係播番2K以上
同埋都係揾唔到HDR個logo 已經係win10個Windows HD Color設定開咗播放HDR遊戲和應用程式
點樣check有冇hdcp 2.2?

Netflix新手
要用APP OR EDGE
有無上個月尾誠哥訂vg289q嘅仲未收到貨

上個禮拜打去問話今日會送
點知仲未有 屌佢老母

見唔到啵
有冇裝HEVC extension?
裝了
我就係見vg289q 咁墟冚,我已經轉呔訂u2720q, 兩個星期送貨,唔知你快定我快
借問係邊度買?你係比訂定係全數?
我係凶宅買,今個月5号比全數,唔係落訂,佢話有貨會比我先。頂佢個肺,一個星期推一個星期,到上星期五再問佢,佢話呢個星期二比到我,會有電話比我。結果冇咗影,今日再打比佢地,個sales話派唔到貨比我,我問咁點,佢話要三月中先有機會有,仆佢個街。

你地話再等定轉其它MON好?但最啱用啱budget啱size都係佢
屌跟你轉算
可能轉u2720q算

有冇人睇得出分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞