[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
其實佢除咗係VA之外,點解會咁平
如果主玩fps 同睇netflix

ASUS TUF VG259QM 24.5
MSI MAG251RX
呢兩隻邊個比較好? 有無巴打可以解答
想問下如果我macbook/ps4入u2720q
另外我再駁個usb speaker落個mon到
macbook同ps4識唔識係個speaker到出聲?
有無巴打知道120cm 檯
放唔放到兩個27” moon
想知用開1080 144hz轉4k 60hz會唔會睇唔慣
定係買番2k 144好 暫時睇岩s2721dgf/vg27aq 仲有冇邊隻抵玩?
打機睇劇為主 間唔中會插macbook
低階款咪平
4k 144 啦
平排會唔夠
太貴
唔得,我都係120cm長放2個24吋都得返好少位剩,
而家副mon打斜少少擺個頭唔洗擰得咁辛苦
why not one curved mon bro?
舊MON 未換準備換27吋直MON
TN PANEL MON 有無人會買
係咪個個都IPS
SET返落60HZ睇下接唔接受到
大把 好多fps gamer都買240Hz TN
我想由1080 60hz 轉1080/2k 144 hz
應該NA定IPS好
無乜打機,有都係舊game多
以前姐
宜家嘅240已經係ips
換左新機5800x+3080想換4k mon
但係個1080p 144hz mon買左半年同埋又會打fps可以點做
窮撚買唔起27gn950
Yes
2k144都推唔盡

【情報】[ 提醒帖 ] NB (North Bayou) = 正宗中國企業品牌 -> 崑山泓傑電子
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60030&snA=569178

感覺很少人知道, 受不了還是打出來好了中伏
27gn950用左四個月壞左
琴日上嚟check
結果又話要等主板要等兩個星期先換到
落咗單u2720q, 希望唔駛等兩星期,今年無得拜年想係屋企打機休息下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞