[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔好開防藍光就唔黃
煩緊買AW2721D定XG27UQ好
想請問27gn950剛剛突然黑mon
重新插電後開唔返係咩事
usb位有電出
10月買的
唔好意思想問吓,小弟laptop1050ti 夠唔夠力推 2k VG27AGL1A 定係 買1080p mon好啲?例如vg259qm?平時都係文書睇吓YouTube煲劇,打機都會玩fps game 例如team fortress 2 。上個月買咗U2720Q 但係普通上網睇YouTube都lag所以焗放
正常唔係打機唔夠推先lag既咩
但係我上網,load YouTube個啲明顯慢好多所以係咪諗1050ti系咪頂盡2K 144,或者1080p
我有部desktop用緊1050ti+4k mon
好順 睇晒4k YouTube, 4k Netflix
會唔會係DP 線問題?定係ram夠?,照咁睇用2K 144hz 應該推到?
唔夠*
你CPU ram 唔夠推呀??
i7-8th gen 16gb ram
我12月中訂,開頭話1月頭有,之後有email話要1月尾
今日又收到email話3月尾先有
巴打仲有冇
Tg: @bigheadchoi
你部laptop有dp?
要DP1.2 or HDMI2.0 或以上先得

1440p 144hz 大食過4k 60hz
如果連4k 60hz都推唔到 唔駛諗1440p 144hz
用左年 Asus TUF Gaming VG35VQ 發覺真係太大 想轉27" 4K 筆直8K-10K 想問問各位有咩好選擇?

同埋如果呢隻VG35VQ賣2手會唔會有人想要GE呢
想買個24吋mon for 玩ps4 (冇位再買大d)
VG249Q值唔值得推薦
但遲下又會換ps5
最後都係買左LG 本身target 係27,而家買左32
有mini dp 線好似都係1.2
唔該晒咁我可能考慮1080p
廿絲想問多句https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/tuf-gaming-vg259qm 嚟隻我部腦有冇機會推得郁?
買左850?
唔係,人大左唔係點打機,都係收工睇下片用 550個價我覺得OK所以買左
大家買DELL mon
係咪都照返係dell個官網自己落單?跟住銷售代表個到寫返個個online sales?
咁佢會退返錢俾你?
有1.2
lag就唔正常啦
又唔係打機
唔會即時過數 之後俾返個訂單號碼俾佢就會調整返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞