[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
落場訂?
VG289Q終於到手想問下左右同上邊有條粗邊係咪正常,同埋個MON好似偏黃,有冇問題?
另外有冇其他野要SET先有最佳體驗
displat係3070
希望LG 27GP950 有eARC
如果冇eARC, 即係PS5 一係經Soundbar 放棄4K VRR, 一係直吉27GP950 放棄Dolby
大家點睇P2721Q
認真
平價mon無咩好set
個mon好黃下 有冇得set
邊到同埋幾時訂
自己買野cal mon
27”既4k mon , budget 3k 其實係咪得VG289Q買得過
set色溫唔得咩
1月頭,係PRICE.COM逐間問搵左間最快有貨既,不過都比佢原先講既時間遲左兩個星期
12月中係豐澤訂仲未收到
開左HDR之後變左好白但係咪只可以係NVIDIA控制面板較亮度
我原本係12月尾豐澤訂,本身話一月中送貨,過左一星期同我講要2月頭先有貨,之後CUT左單去左第二度訂
色溫SET NORMAL得左另外想問下HDR係咪打機先會開
我5/1/21 FULL PAID 豐澤,原本寫上星期四有貨,結果冇貨,果陣話比我知今日有貨,但係今日打去問,又係話要入倉,明日或者星期一先有
睇HDR content先要開
部xb271hu用咗差唔多4年 最近打咗柴
打算買部27寸 4K 144hz g-sync黎試吓 budget 大概9-13k
睇緊Acer XB273KP 大家點睇
其實真係唔撚明香港DELL做咩撚野
AW3821DW 搞左咁耐都未出
LG都出左十世啦
VG289Q洗唔洗裝佢官方個DRIVER
想換個21:9 budget $4000 樓下
唔洗高hz 好少打機 文書做野多
有冇咩推薦

依隻有冇巴打用緊?
https://www.price.com.hk/product.php?p=464331
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞