[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問下dell monitor既保養係咪唔需要keep單或者咩貼子的?
次次開機都係30Hz,再熄mon、著mon先去返60Hz,應該唔關條線事
咁就安心D
行左轉黃金, 問下staff 有咩4K 60hz 抵玩,
除左ASUS 隻無貨之後,佢sell左我samsung LU28R550UQCXXK 同 philips 隻philips 288E2A, 佢話D色域 philips 果隻最好
aoc都有,用緊,揀佢個usb hub同自己有好啲嘅喇叭
剛剛裝好,見住佢個芒自己變黃變白,發生咩事過一陣又無事,一陣著ps5試下先
不嬲用開mbp 無插芒用,所以無電腦喇叭係屋企同同時知道隻u2720q係無喇叭,裝好插晒線插插插,然後望住部marshall同隻芒個3.5mm port, 搵晒成屋想摷條3.5mm 線出黎搵咗大半個鐘....

最後搵唔到...跟手醒起可以用bluetooth...
confirm 無發光,入面有一條c to c, 一條A to c 都係無發光
買左張3070 TUF, 想換埋MON
VG279Q 同 VG27AQL1A 係唔係差好遠? 1個2千1, 另一個3千幾
Marshall 無跟3.5mm線咩?
我上個weekend 執屋明明掘到條,然後我琴日搵咗成晚,用咗bluetooth 之後再check 下marshall multi room 跟機包d 咩,係無包佢條攣攣3.5mm 架頂但我果日掘到果條都係搵唔到
想幫朋友問下,因為周圍都冇VG289/XG27UQ/27GN950

如果入手Acer Nitro XV3 (XV273K P)好唔好,因為無買過Acer Mon,唔知質素同保養服務好定差

但冇XV273K DSC
要雙DP上4K 144hz
感謝建議,會注意
入手左依隻monitor arm, 唔錯但比較貴
幾錢 有冇鑽牆版? 我張枱唔郁得
800。
唔洗鑚牆,因為係桌面式,只要你可以夾到張枱或張枱有鑽孔就可以
想問各位大師 最近買咗部vg27aql1a
但用起嚟覺得硬係畫面偏黃 set完都係咁
想知係我錯覺定有冇咩方法搞?
例如chrome硬係覺得偏黃
VG27AGL1A 同 VG27AQ 有咩唔同

呢個係咩嚟?
chrome://flags/#force-color-profile
無咩32inch 有ips
題外話,台灣果邊XG27UQ做19990台幣,5600港紙到,好抵呀
咩牌子/型號黎
就出新 減價
但連黎香港幾錢
AW2721D
$5599 呢個價平唔平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞