[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
巴打介唔介意講係邊度買
我12月30號買,8號送到,咁我可能係最尾果批貨
dell 官網,右邊有個位揾線上客服,同埋我11月都quote 過價@4400,到我12月買再問另一個sales 直接 offer 4300
我都問過做唔做到4300佢話係聖誕有promotion所以先做到呢個價錢 依家已經過咗
爭個少少就算啦,早買早享受,其實我都預咗4400,點知問完有驚喜
同埋見加$200可以做到五年保養就算啦
32 4K 144 幾時出...
等左好耐
玩住27吋先
32吋出咗再換
想問下點解張display card set唔到做10bit color depth?
用緊benq EX2780Q, 條線係Unitek DP1.2
display card 係RX6800
想問下點解張display card set唔到做10bit color depth?
用緊benq EX2780Q, 條線係Unitek DP1.2
display card 係RX6800
唔該師兄
想問下Benq 嘅EW2480 同 EX2510點揀好
我爬咗文好多人推2480, 但係2510冇乜人提 想問下應該點揀好

主要用嚟睇下片同netflix, 少打機 最多玩下flght simulator 麻煩曬
出面d post 就屌緊中國碩,呢度就個個排隊買,真係唔明喺香港買就代表高人一等,淘寶買就等於地底泥,真係反智
請問ASUS 25" TUF Gaming Monitor VG259Q 1700蚊抵唔抵屌 第一次買144hz 用黎玩fps
ASUS vg27aql1a vs BENQ ex2780q
睇中呢兩隻15 16咁 有無師兄可以講解下
上個po見你話用緊24ud58 話時話係咪要買個power adaptor 比佢
感覺如何,你係3隻23都打橫擺?
3隻23嗰陣就 梯形咁擺 / 一 \
換兩隻27就 一 \ 咁樣擺住先
其實夠位放多隻27,不過慳下錢唔換住

P.S. 三隻23係1080, 嗰兩隻27係4k黎
黎緊搬屋後 猶疑緊 換雙MON 定換 1個 32" MON好
有冇巴打有心得 邊樣好? 脫節太耐
宜家用緊 samsung b2330 (2010產物)

主要用途係 WFH 睇文書 睇片 睇小說
打機主要係玩PS4 PRO 同時副mon pc睇攻略,discord,youtube 之類
所以考慮 低藍光為主 同可掛牆 (BENQ 好多MON 後面都冇4個螺絲窿)
雙MON EW2780*2 或者副mon 用24吋算 (打算掛牆垂直擺)

32"就冇心水 曲mon又唔適合文書
EW3270U($4700) 有d over budget
唔需要
梯形唔會好難睇咩
咁一定唔會咁斜啦,圖示啫
可能係我強逼症
有少少斜唔係平排都唔得
平排要坐好後先睇得哂
我部notebook 支援dp 1.2
原本想買vg289q 但見冇貨
想問各位巴絲仲有咩4k 60hz嘅mon推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞