[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#58 DP 深夜誤中1001

1001 回覆
4 Like 2 Dislike

U28R55除咗平之外就冇乜特別
想問吓 i3-8109U 內顯 Iris Plus 655
睇intel網寫支援 4096x2304@30Hz(HDMI 1.4)
4096x2304@60Hz(DP)

如換部4K Mon(U2720Q)接USB-C用4K
不打機,睇Netflix&Youtube 4K會唔會疾疾吓、睇唔到之類?

感謝
U2720Q係咪大缺貨
等左成個幾星期都未有得換
eizo唔再出 gaming monitor 可惜
官網買?仲諗住vg189q冇貨轉呢隻
有邊隻21:9 144Hz ips mon係支援4K輸入,搵過好多資料都冇
公司用
而家用緊兩隻21”mon
想換 34” wide mon
唔打機
請問Samsung ,LG . ASUS 有冇介紹

Are you goneLG 34WL500
Thanks
本身用緊asus唔知咩型號 但有日冇啦啦走左條藍線出嚟好礙眼係咪姐係壞左
想問下只係間唔中打下lol 有咩mon推介?
啱啱問dell sale話訂 一星期有貨喎
上星期四訂左U2720Q 今日收到電話約時間星期四送貨
想問下u2720同u2421係咪純粹size唔同?同u2419又有咩唔同?
如果想dual mon 24", 一隻4k睇戲, 一隻for ps5, 點樣配係最好.
好少見巴打講24"
btw prefer VA > IPS
U28R55 冇HDCP2.2,睇唔到Netflix 4k
依期心思思想屌 Samsung G9
但要換埋電話先推得郁
電腦*
HDMI有
DP冇
CS2740係AUO PANEL
請問我部desktop 用緊R3 3200G CPU (上年砌) 加張唔知幾多年前HD7800
如果想換D LG 144hz mon 既話洗唔洗換過張display卡(CPU就唔諗住換)
我主要睇netflix, 得閒先玩下steam d game, 主要想玩返神鬼寓言(想試下全開), LOL 可能都會玩,最後就頂住雞頭畫少少CAD
睇緊隻acer vg280K
但好似無行貨?
想問下4K mon 24寸係咪接近冇選擇?
買27寸驚太大同桌深唔夠...
請問27同24寸體積/寬度上會唔會差好遠?
利申:諗住攞嚟駁落mac mini 主要都係文書同睇片
屌唔記得問埋
如果買24寸 2K 144Hz mon畫質會唔會好大分別?
用緊philips 245e1s 75hz 2k mon
電腦i5 6600 內置display
之前1080p mon睇netflix都無問題
換左2k mon後開netflix一揀片螢幕就no signal
但有聲 要將resolution轉翻1080p先播到
有無巴打知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞