[足球/穿越]重來一次的足球人生(2)

901 回覆
79 Like 1 Dislike
一場半場take左野先有
平時門前失機個啲
雖然係
不過佢啲走位真心好J
哩樣真,洛迪高都爭唔贏個正選位
無玩
如果雲爺爺教返可能都會睇下嘅 而家就不了
巴打平時有冇留意香港波(不論係咪職業)
同埋自己以前踢學界踢成點
仲有呢個故有幾多%係真人真事改編
Sorry 幾多問題想問
講落慚愧 香港波真係無乜點睇
細個幾鍾意睇足球世界 大個就會睇下港隊啲大賽咁囉
唔係馬後炮扮嘢 但真心有機會會想入場睇下港超
同埋嚟緊如果有港隊主場嘅比賽實會去睇(之前幾次想去但要返工無特登請假無去到)

以前踢學界嗰陣濕水手巾嚟 球感幾好但無乜足球概念淨係識死扭
後備出過幾場 最記得中五嗰陣生死戰阿sir派我踢正選但成場都係咁俾隊友屌
最後連自己學校喺咩階段出局都唔知
諗返成個學界生涯真係好模糊 為咩踢又唔知 踢咩又唔知 練波又由上到下都係hea練

真人真事就……穿越都好難係真人真事啦 故事大部分都係想像
至於人物 主角唔使講啦
唔少隊友都係有真人參考嘅
不要再說了 都唔知幾時先重開球場
但係花市就可以同一時間搞
遲啲港超重開 咪揀場最近屋企嘅去睇
(南區啲閪波唔計)

即係老余 四眼仔 司徒俊偉呢啲 無論性格定踢法都係參考咗身邊嘅人
然後穿越前嘅主角基本上就係樓主親身經歷
一啲啲啦 大部分都係有原型
(個別本人都有俾我叫嚟睇
開番場入黎睇下港超丫
其實近年水準都幾好睇
諗住啊
不過咁搞落去真係有撚排 多謝柒婆
柒婆搞到我香港波都無得睇
我鐘意睇意甲波 司徒緯俊令我諗起派路
意甲真係太慢唔啱我
派路我都好鍾意 以前學踢防中嗰陣成日研究佢啲片
追住佢睇世界盃同歐國盃 波衫都買埋
成日著出去踢街場
唔岩唔緊要 咸魚青菜各有所好
我會諗起佢 係因為派路青訓都係踢攻中 但一直都唔算大爆發
直到當時AC米蘭 因為太多攻中(雷哥斯達、阿柏天尼)佢先轉打組織形中場

其實我有諗過 係我老既時候 香港球員可以走到幾遠
呢個故令我滿足到個幻想
曾經既阿狗+1
不斷有希望 又不斷失望
到奶埋共真係接受唔到
睇返依段 司徒又柒一次
真係好唏噓
希望之後可以比佢威返
睇派路喺中場撚狗真係享受嚟

我都希望有朝一日可以喺香港大球場見證港隊一啲壯舉
其實雪奧燒都唔係最失望
係炒清潔龍同埋之後無啦啦走去出聲明撐尼日利亞示威
屌你你要扮啞唔掂政治就做全套啦 咁撚樣走出嚟抽水
泰國嗰陣打到拆天又扮睇唔到
嗰日個聲明一出我即刻del鳩晒阿仙奴啲sns acc
其實樓主穿越咗
點解樓主對於戰術可以咁熟
踢咗八年多完全唔知道每個陣型嘅優點同缺點
連點樣傳一腳靚波都唔識
其實我都唔係太識
好多都係睇片睇文做功課學返嚟
當然都有啲係自己踢波or睇波嗰陣積落嚟嘅concept
戰術角度未必真係啱
當年學界正選右翼踢到入精英賽,第一次同鬼仔踢波就感受到個差距,明明自己係同輩嚟講算係又高又大隻又快,俾對面個鬼仔左閘mark 到一棟都無
同鬼仔比體能差距就真係無得比
試過同泰仔印尼賓仔嗰啲踢都俾人sm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞