【異能系到第三季】《宅男交易者》真結局

929 回覆
73 Like 1 Dislike
既然死神啊脾係佢隔離
咁死神自然可以決定收唔收佢個靈魂
9up

開cheat

同死侍差唔多,死侍比人咀咒,魏就被眷顧
死個都死唔去
既然死神啊脾係佢隔離
咁死神自然可以決定收唔收佢個靈魂
9up

開cheat

同死侍差唔多,死侍比人咀咒,魏就被眷顧
死個都死唔去

師傅仔(偽)借力量比啊魏觸發左手既異能自我治癒 啊魏掌握到點去融合黑白光 反cup佢老未

啊魏唔好死啊
唔記得死神係佢師傅 佢一定唔會死
啊魏
生神死神全部都係魏毒嘅人,點同佢鬥呀
葉忍左2年咁耐

終於可以親自用條撚貫穿魏既身體
爽死佢
我出嚟未吖
毒撚永遠都係毒撚啊魏真係慘
以為自己訓練兩年勁左點知又輸
睇到呢到都覺得慘
死神出黎秒左個撚人啦

秋爺叫撚仔啦
諗下諗下 秋爺d撚手長到拖地
咁佢打人咪要隔好遠?冇得用拳頭打人
諗下諗下 秋爺d撚手長到拖地
咁佢打人咪要隔好遠?冇得用拳頭打人

長短伸縮自如
死神應該最多淨係可以留住啊魏嘅靈魂?
要救返生睇嚟要搵埋生命女神先得
鳯凰係把槍到走出黎,然後燒阿魏屍體,最後重生
阿魏嚥下最後一口氣後,沉重的眼皮終於無力垂下,被貫穿的心臟也不再跳動。隨身軀漸漸變得冰冷,源力停止運行,而左邊身與臉頰上的黑色刺青也無聲褪去,顯得阿魏的屍首更為慘白無色。

「魏!」

「魏!!」

凝霜不停搖頭呼喊,可是回答她只是一張平靜的臉龐而已。

阿魏合上雙目,血水從胸口潺潺流出,填滿坑坑洞洞的地面。觸手毫無預兆地升起,將阿魏掛屍半空,像一個動也不動的斷線木偶。

血淋淋的觸手把阿魏送至葉秋面前。葉秋熾熱的視線落在阿魏的頸項上........

破爛的外衣中,露出一條麻繩織成的頸鍊,鍊中串著一條刻滿微細數字符號的銅珠-佛祖的右眼!

「嘖…….神物最終都喺落入我手。」葉秋嗓音低沉沙啞,興奮瘋狂的獰笑聲從面具中傳出,配合下方屍骨屢屢的戰場,更是毛骨悚然。

這個畫面就像神話故事中,悲劇英雄不敵惡魔,陣亡於戰火之中。甚麼「邪不能勝正」這種滿足人類道德的理念在此情此景下徹底破滅!

正義嗎?

邪惡嗎?

也許,這個戰場上沒有一個人算得上絕對正義,畢竟大家的手也沾滿鮮血。不過,作為神物的守護者,交易者魏獨,將永遠長眠在這個戰場上。

永遠。

「啊!!!!!!!!!!!!」

戰場上的一眾異能者被凝霜撕心裂肺的哭嚎吸引,不約而同把目光移向她與晾在半空的阿魏。

一直在戰場上閒晃的洪轟天抬首看到阿魏的身影,登時眦睚欲裂。他氣得滿臉醬紅,拳頭緊握,恤衫的鈕被膨脹的肌肉擠得「啪嚓」爆開!

「葉秋,你個撚樣,我屌你老母!我唔撚理咩新世界!傷我兄弟,老子今日就收你皮!」

他粗魯地撕開恤衫,露出極度健碩的上身,金黃色電流沿肌肉的紋理來回竄動。左手一握,一把閃電大斧憑空而生!

「雷斧天斬!」巨斧高舉過頭,重重往地面一劈,方圓幾米內的士兵像炮彈般橫飛倒地!昏暗的天空發出「轟隆轟隆」的雷響,然後一道落下一道極粗的電光,劈在串著阿魏的觸手上。

同一時間。

「魏!」阿墳看到遠處的阿魏不禁大驚,不再與翼神陳一纏鬥下去,想要立刻趕過去救援。

「想走?妄想!你對手喺我。」陳一見狀,連忙飛撲上去阻攔。

「刁那咪,我要走,邊個都阻我唔到。」

阿墳冷瞪陳一,然後按米奇帽,往後一蹬,直接土柱飛墜下去,如同鯉魚入水,沉在地面便消失無蹤!

至於地面上混戰的香織與極速異能者步如飛瞥看到阿魏的慘況,也立刻拼盡全力擺脫眼前之敵。對他們來說,殺一個敵人,遠遠不及救自己的同伴重要。

「走開。我無心情同你打!」步如飛對樹上的刑爆烈喝道。

「步如飛!男子漢喺唔會臨陣而逃!」刑爆烈的厲目瞄了遠方的葉秋與阿魏一眼,沉吟道:「成王敗寇,交易者同甲神嘅恩怨唔需要外人多管閒事。正面戰鬥而死,只好怪自己技不如人。你唔好侮辱男子漢嘅戰鬥。」

步如飛不耐煩地應道:「你真喺好煩。以為我真喺怕你啲爛箭?!」

「音速神拳。」他腳下一沉,左手毫無先兆地閃動一下,然後身影原地消失。

「砰!」一陣強烈的氣爆震得大地搖動。

刑爆烈一時間反應不及,兩眼睜得老大,連同腳下的樹幹被直接轟飛,灰頭土臉地摔到遠處的地面上,屁股朝天!

幾米外的香織感覺到一陣風吹過,然後扯著自己離開這個地方。而吹著氣泡的樂若沬愣了一愣,看著下方的香織消失,杏目不禁閃出詫異之色。

「偷襲!!唔算唔算!」刑爆烈不甘的大叫聲在空蕩的戰場上迴響。

「哎喲,又無人陪我玩嚕。」樂若沬不滿攤手嘟囔,然後托腮納悶地看著這個死傷無數的戰場。
出一出文 今晚仲有文
凝湘係一個悲劇既角色 得唔到魏獨既心,而且仲守護唔到佢
點解我一路睇一路覺得樣子黎講,天哥係Eric kwok ,蔣姨係篠田步美,香織係遙希,秋爺係Biohazard 個Albert Wesker
凝湘係一個悲劇既角色 得唔到魏獨既心,而且仲守護唔到佢

睇住愛人掛屍半空
點解我一路睇一路覺得樣子黎講,天哥係Eric kwok ,蔣姨係篠田步美,香織係遙希,秋爺係Biohazard 個Albert Wesker

幾驚你這天哥似羅莽
我覺得我好有孔乙己feel

btw屁股朝天

幾驚你這天哥似羅莽

根本就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞