【異能系到第三季】《宅男交易者》真結局

929 回覆
73 Like 1 Dislike
原諒小弟出唔切(其實呢幾日收差唔多十點)
聽朝早少少出文

好啦

咁都好 唔洗等文可以專心溫書

加油

好想變做步如飛 考太多野唔夠快溫哂啲範圍

係我就直接用異能出貓啦,溫條毛咩
留名等食
冒昧一問,唔知我有角色未呢

正傳出

多謝
聽朝早少少出文

好啦

加油

好想有異能比我返工做嘢快手啲
聽朝早少少出文

好啦

加油

好想有異能比我返工做嘢快手啲

時間停止異能偷answer
出一出文 (返緊工)

始皺一皺灰白色的濃眉,濁目漠然地瞅了正面襲來的阿魏一眼。面對眼前著排山倒海的攻勢,始依然一副波瀾不驚的模樣,從容自若地佇在原地。

「哼,冥頑不靈,一個不自量力嘅狂妄小子。既然你唔願意親手獻上神物,老夫就唯有自己搵吧!」始冷聲喝道。

「反抗者匍伏於本神主面前吧—阻!」

權杖落地,頂上的水晶球內捲起一個順時針守動的小漩渦,源力結界張成一個大網,把阿魏籠罩在其中!

阿魏忽然感到四周的空氣莫名地變重,地心吸力彷彿不停培增,身體變得極度沉重,雙腳彷彿綁上沉甸甸的鉛塊,舉步為艱。

漫天的百盞滅魂幽火被空氣扯得不斷打轉,漸漸變得黯淡,然後逐盞熄滅,變回平平無奇的銀針,噹噹落地。

阿魏大口大口地呼吸,瞄了自己身處的重力結界,外面的戰場的景象扭曲,模糊不清。他霍然想起天元曾經提過的一個詞彙,不禁一驚。

「源—界!」

源力化為纖絲外放,並非異能者的極限,只是一個階段。當源力強大到某個境界時,甚至可以張開一個結界,以異能者的自身的異能為結界的特性。

困在結界內的人跟使用者的源力差距愈大,自然受到更大的制約。反觀使用者自身,力量亦會培增。若阿魏只是一個普通人,這一刻他已變成一坨攪肉機擠出來的肉泥了!

這就是差距,一道不可逾越的鴻溝!

阿魏很清楚,這不是甚麼王道熱血動漫,不能靠打嘴炮,大喊幾聲便扭轉戰局.......

這個叫始的白髮老翁就是自己要手刃的仇人?

苦練兩年的自己,連邁步走到他身前的能力都沒有啊!

現實果然遠比二次元殘酷,媽的!

引力愈來愈強,阿魏汗如雨灑,汗珠「滴答滴答」落在龜裂的地面上。

「嗚......」阿魏汗如咬緊牙關,催動體內的源力,挺直腰桿前進,動作慢得跟蝸牛無異,每踏出一步也忍受著強烈的劇痛。

「跪低。」始大手往下一揮,沉聲喝道。

頂上的巨力突然倍增,壓得阿魏的骨頭喀啦作響,吐出一大口腥紅的鮮血。

「跪........你?!呸!咳咳!」阿魏青筋暴現,蒼白的臉孔咧出一個猙獰的笑容,白森森的牙齒染得鮮紅,顯得格外淒厲。

洪轟天穿瞇緊眼,握緊的雙拳發出啪啦啪啦的電光,快要沉不住氣上前阻止。

「响偉大嘅死神面前自稱神明?哼!夠膽恰我徒弟仔,睇我一手就捽死你!」護短的死神艾比也準備出手,舉起黑色巨鐮。

眼看阿魏快要被壓得跪在地上之際,一聲響徹天際的龍吟將結界震得粉碎!
吊引
死神真係劈落去就正
龍吟
龍吟

你諗咗去邊
死神出黎搞笑?
掂到肉體咩?
死神係咪靈魂攻擊
死神出黎搞笑?
掂到肉體咩?

偉大嘅死神無所不能
不過佢的確出來搞笑

能夠干預,但不可干預......自己參透一下
死神係咪靈魂攻擊

小弟今晚深夜照舊會有文
打戲為主
死神出黎搞笑?
掂到肉體咩?

偉大嘅死神無所不能
不過佢的確出來搞笑

能夠干預,但不可干預......自己參透一下

唔怪得知要整筆記啦
好似去錯故
中出巴,我又想入故

我想有個可以放大同縮小既異能。
自身可以縮到好細好似Ant man 咁。
又可以放到好大,但好少會咁做,因為變大好費力。
仲可以改變掂過既物體既大小,只限死物
練熟左之後仲可以局部變大縮小

麻煩哂中出巴

局部變大

其實你鋪排左咁耐都係想要呢樣野姐

其實手手腳腳變大就夠架喇

第三隻腳

中出巴係唔係睇我唔到
可能我縮得太細
pish
中出巴,我又想入故

麻煩哂中出巴

局部變大

第三隻腳

中出巴係唔係睇我唔到
可能我縮得太細

小弟未覆晒......宣家收工
無問題呀語癌巴
中出巴,我又想入故

麻煩哂中出巴

局部變大

第三隻腳

中出巴係唔係睇我唔到
可能我縮得太細

小弟未覆晒......宣家收工
無問題呀語癌巴

好野
小弟一邊飲緊酒 一邊睇緊姦劫post
有一個問題想問
如果一個強姦犯要撳受害人提款卡嘅錢,點解唔姦完即時去撳,而喺過一日出晒新聞先拎錢

莫非搏畀人拉?
如果喺寫故 呢個喺一個大bug

利申:小弟同女朋友住九龍灣,日日經過返放工呢到,所以特別關心呢單案。唔是神探,純粹擔心真兇未拉
無人無人理
真兇一定仲未拉
睇完班警點兜先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞