【異能系到第三季】《宅男交易者》真結局

929 回覆
73 Like 1 Dislike
出一出文 深夜再出

「樂若沫,體液異能者。咳咳........一個麻煩到家嘅女人。最擅長將空氣超壓縮至唾液中,進行強烈氣爆,距離大約十米。換而言,只要保持十米距離,冷靜應對,自然安全無恙。」步如飛悄聲對身旁的凝霜說道。

輪迴微微點頭,對心靈虛空中靜修的香織暗道:「香織,講冷靜你比較在行,我休息一陣先,唔夠打先好叫我。」

「氣泡女嗎?一個好有趣嘅異能。如果慕妍擁有異能,又會喺咩能力呢? 」香織在漫天飄雪的虛空中赤足而立,白色道服被凜冽的寒風吹得颼颼作響。

「慕妍......如果唔喺Heaven,佢就唔會死。」輪迴目光也閃過一抹黯然。

「嗯,切換。」香織平靜地說道。

她把長髮重新束好,臉上不帶喜怒,身上散發出脫俗而柔和的氣息,杏目鎖定半空上的樂若沫。

「宮本香織,參上。」她輕聲呢喃。

在香織與樂若沫;步如飛與刑爆烈四人陷入僵局的同一時間,戰場上的阿魏遇上致命危機!

「篤......篤。」

黑杖落地,發出清脆的響聲,地面泛出一道漣漪,以稜形杖尖為中心擴散。漣漪四周的士兵被不能違抗的強大氣場硬生生擠開,形成一條寬闊的通道。

此時,一個蒼顏白髮的黑袍老者擋在阿魏面前,一個過份健碩的西裝大漢亦步亦趨,跟在老者身後。這個虎背熊腰的男人比老者高出一個頭,粗糙的國字臉上掛著一副為難的表情。

Heaven雷神—洪轟天與阿魏的殺父仇人,掌控Heaven的神主—始!

阿魏平靜地掃了洪轟天一眼,微微點頭,沒有半點詫異或不滿。在兩年前紅館外的並肩作戰時,他就知道洪轟天是Heaven的異能者。

只能說立場不同,想要守護的自然有別,誰也怪不了誰。

不過看到始的出現,阿魏還是忍不住不禁微微一怔。

他緩緩脫下被鮮血弄得濕轆轆的面具,深吸一口氣然後握緊手中的鳳離槍說道:「認住我........我總有一日搵上你,會報殺父之仇。不過,葉秋會早你一步落地獄,識趣就走開!」

始的雙手搭在權杖頂部的灰色水晶球上,目光深邃地端詳阿魏的臉龐。

「女生外向,更何況凝霜只喺一個養女.......你果然未死,好啊!你父親喺魏鑫,對吧?你同當年嘅魏鑫的確好似倒模一樣。我當年抱過你啊。當時,你仲喺一個手抱男嬰,不知不覺已經長大,果然歲月催人老,哈哈!」

「廢話,若然你要懺悔,我會畀機會你........親自同我爸爸講。」阿魏槍尖指向始,兩眼的殺機顯露無遺!

「無錯,魏鑫喺老夫親手殺死。老夫當年盡量令魏鑫走得舒服啲,最後都無受太多痛苦。不過,我未曾最悔過殺你生父.......一刻都無。即使罪咎日重來百遍,老夫亦會如此選擇。成大事就必定有犧牲。魏獨小子,老夫同你做一個交易可好?」

魏獨聽到始的話,再想到自己父親變成一具屍體的情景,狂暴的殺氣再度攀升,變得更為凝實。

「交出神物,我可以饒你不死,甚至允許你加入新世界。」

「我唔明你講咩,亦唔知道神物喺咩一回事。」阿魏目光閃爍不定。

「嘿,老夫知道神物一定响你手上。難道你唔想知道自己從何而來?答案就藏於神物之中。神物喺重返故鄉嘅關鍵........屬於我地嘅故鄉。只差一步,老夫就可以帶你地所有人重返家鄉,以異能掌—控—世—界!你可答應我嘅要求?」

「你錯喇。」阿魏搖頭說道:「只有交易者先可資格提出要求,而我先喺交—易—者!」

語畢,阿魏左目化為死寂的純黑色,兩腳一動,舉槍猛然勇進,原地只剩下一道殘影!

「寂—滅—槍。」

黑色的源力如幻化成細絲,纏上鳳離槍,銀色槍桿上的鳳凰圖案被染成一隻栩栩如生的黑色火鳳,破空而來!

「九天滅魂針—萬荒九幽彈,一百連發!」

阿魏脅槍疾衝的同時,黑針應聲從衣袖飛出來,變成漫天黑色的幽火,向前方的始襲殺!
正呀
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

係啵,咁都俾你留意到
邊度形雙
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

我差d以為凝霜就係俾阿魏一棍打到飛咗埋去
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

係啵,咁都俾你留意到

邊度形雙

你就快出場 補補妝先
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

明明一場好認真嘅場景,畀墳巴一句騎劫

Btw,阿魏對神主 到底會點呢
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

越級挑戰
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

越級挑戰

會唔會秋爺彈出嚟話要報仇 阿魏唔使同神主打呢
級數差太遠啦
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

越級挑戰

級數差太遠啦

之後秒速收皮
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

越級挑戰

級數差太遠啦

之後秒速收皮

我話秋爺
開頭嗰度打咗輪迴做凝霜

小弟又手殘

越級挑戰

級數差太遠啦

之後秒速收皮

我話秋爺

一棍打埋去輪迴嗰度
冒昧一問,唔知我有角色未呢
冒昧一問,唔知我有角色未呢

正傳出
原諒小弟出唔切(其實呢幾日收差唔多十點)
聽朝早少少出文
聽朝早少少出文

好啦
仲有冇
聽朝早少少出文

好啦

聽朝早少少出文

好啦

咁都好 唔洗等文可以專心溫書
聽朝早少少出文

好啦

加油
小沬沬在此為大家送上加油嘅祝福
啵嚕啵嚕啵嚕啵嚕啵嚕啵嚕啵嚕
聽朝早少少出文

好啦

加油

好想變做步如飛 考太多野唔夠快溫哂啲範圍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞