點解香港男性唔多識打扮

832 回覆
469 Like 649 Dislike
學上面巴打話"唔通西裝呢樣嘢本身真係有魔法咩會令到人覺得著咗就會尊重場合"
做咩要著西裝返工 間公司唔應該set 條咁既dresscode
隨波逐流
中曬個標題
咩人都會俾人標籤架啦
父子騎驢 唔洗在意全部人意見
不過講真, 佢唔咁著可能仲柒
好嘢係經得起時間考驗,
而家你仲會見到有人聽70年代嘅搖滾樂,
但你唔會見到有人討論幾十年前大陸嘅大媽音樂
香港人就係咁 下下一黎就要到頂 又要唔捨得洗錢
好難講架喎 好睇自己膚色
偏白咪著啲淺色啲嘅衫 黃阿啡阿果啲
如果黃黃黑黑果啲就唔好著呢類色
前題係顯得個人精神啲
同埋襯色呢啲野要搭埋衫嘅層次來睇
無研究就買番黑白灰都無所謂 不過要靚cutting囉
即係闊腳褲阿oversize 果啲衫都要試真啲先好買
啱番身形比例已經好好
不過我都係覺得髮型重要啲
倒模韓仔頭已經無興趣望落去

利申 個人好鐘意pop punk style嘅衣著
因為唔需要
有錢就有女女
反而女人就要打扮吊金龜
休班狗制服
一起身照完鏡再望下個銀包,仲邊有心機打扮,就算呃到女返屋企屌,離遠見到係公屋到掉頭走啦
好多韓仔衫cutting都好seven.
個人覺得呢間好似幾唔錯
要玩得好睇 唔一定貴
同樣地全身貴野都可以柒
係香港人眼中
貴/名牌就係好野
所以係香港文化既問題 sad
誇張啲有style啲又會比人眼望望 點係香港玩fashion
利申去過好多地方 係香港先有呢個問題
所謂既品味,睇你對個樣野有無認知了解啫
唔係話著呢啲就有品味,著個啲就係低俗
品味係由心而發,是但掛哂啲高級名牌上身都唔代表你有品味
其實lakh 都唔錯, 不過唔知佢係咪藍
唔駛下下都WTAPS
相入面條友好似成日都full gear visvim
d fashion撚永遠都要你45層layer先叫識打扮
又唔諗下香港咩天氣
我做下gym操靚個身型著件t show身材好過啦
10年前幾乎個個都會jel頭
買好多唔同衫褲鞋襯
mk還mk 但起碼真係會執完自己先出街
而家d後生真係薯好多
覆都唔覆就收皮啦屌你老婆
人地成套outfit 咁多detail位 但淨係睇到wtaps 同1300
所以香港最型個班係做地盤同扎鐵
你地著咩都冇用
呢一啲正式場合,
個個都跟住著嘅時候就唔會失禮,
就好似餐桌禮儀咁,大家都機械化跟住做,
減少尷尬情況
Full suit 唔著 laced shoe 係要打靶的
仲一定要Oxford, derby 已經informal 左一級
會俾啲中環人心入面指住黎笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞