點解香港男性唔多識打扮

832 回覆
469 Like 649 Dislike
無地方放咁多衫比我襯
即係著西裝都係潮流大方向?
有時打扮下 又會比朋友串 唔係覺得自己好型呀
立即無晒心情
有咩問題,潮流丫嘛!
睇返佢啲訪問
條褲長左半寸,full suit 唔著襪再襯返對猄皮loafer
可能做保險啲人係鍾意咁着西裝
之後總係有一班潮人覺得咁即係好正常
出嚟返工有咁上下年資嘅人就會覺得好好笑
難怪佢哋只係可以做保險
慘在又有班潮人覺得冇問題
咁好多野都會有好多因素形成,
正如你提到既band sound 一樣, 好多人話好聽未有係形成潮流
咁band sound 係咪唔好或者因為好多人話好所以好
Hwdog 香港邊度買到
成撚日開試當真po果個連登PR 早排自爆左
見到至少有兩個台仔默默留吓負皮
識打扮同扮打
1. 因為人地有dress code
2. 個樣野唔係潮流係約定俗成, 正如你新年會講恭喜發財唔講屌你老母
唔通句恭喜發財有魔法令人發財?
冇問題呀你要咁即食
睇餸食飯 冇人話過唔可以照抄 負擔得起未得
問題係上面話又wtaps 又1300好離地 冇錢既 未睇下人地整體造型囉 根本你地自己先入為主 睇人地著衫 淨係睇到個牌子
我諗好多會襯衫既人都洗左好多冤枉錢先搵到啱自己既風格
覺得貴咪換對996囉, 駛乜跟到完全一樣

白鯨有
睇睇中環幾多人返工?
講嚟講去又話:靚仔着咩都靚 毒撚着咩都毒
一係就話:媾女唔洗靠打扮

唔好乜柒都話要媾女啦,衣着係反映你品味,唔係單單用嚟媾女嘅,何況唔靚仔都可以着得舒服好睇

乜柒好忙無時間又係籍口嚟,買件柒衫同買件好睇嘅衫用嘅時間咪一樣有無品味揀衫襯衫先係問題
其實買咩真係無問題

1300jp貴 買574grey一樣得佢著wtaps既你係u記買番啲咁上下既又得
平價試左玩先囉
有style係香港又比人標籤mk etc
唔打扮又變金鐘連登仔 好難服侍
佢嗰套邊係潮流...
潮流係興No break
如果你講到咁個討論已經唔係"點解香港男仔唔多識打扮"
係資本主義社會帶來既消費主義
>30 心態唔同 hea地舒服就算 掛
hea hea地著得舒服
講真,學下人地啲顏色點襯已經差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞