點解香港男性唔多識打扮

832 回覆
469 Like 649 Dislike
其實真
好多人都不願面對,建議樓豬唔好係LIHKG 開po
真心有人覺得好睇?

毒撚嘅審美眼觀咪覺得好睇
樓主俾相人睇至有說服力。
請尊重 謝謝
只能講有心要睇嘅唔會只有"出街睇"呢個選擇

窮係限制想像冇計
但"有需要時著得體面"係有文化嘅人都知
男仔經典造型都係離唔開西裝
越正式嘅服裝喺"尺寸"上要求亦高啲
我自己都唔熟
不過我諗上google搵下"西裝點樣為之合身"嘅應該有好多結果
去面試 就睇返正式程度同埋工作類型去決定究竟要用幾隆重嘅西裝( 即係使唔使三件頭 要唔要打呔嗰啲)

普通出街其實真係睇自己喜好
我希望於你嘅角度人哋普通出街係可以著上面嘅嘢

一般大眾認知"睇面"打扮應該係 乾淨 件衫稱身 同埋可能加入少少正裝元素例如 恤衫

當然身材越偏離一般服裝品牌出嘅尺碼就更加難搵到合適自己可以著出嚟乾淨嘅衫 係可惜嘅

唔知ching你咁樣覆我係咪絕望嘅哀歌

我諗畀啲心機都絕對唔會搵唔到夠乾淨同埋夠稱身嘅衫

或者畀個例子你 tailor made西裝
話就話日常生活未必真係日日著到(唔方便)
但作為了解自己身材同埋搵到合身感係幾唔錯嘅開始

普通啲嘅就直接去求其一間衫舖 盡量試多幾個碼

希望答到你
佢個膊線位高返啲好睇好多
男人錢》身型〉衣著
認真,而家韓仔BTS嗰D大概都係咁著
男人
錢》品格〉身型》衣著
成日著名牌=Uniqlo, GU
又po我 好玩啊? 請尊重!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞