點解香港男性唔多識打扮

832 回覆
469 Like 649 Dislike
呢個幾高睇落似矮極都有175up
樓主連買rolex都唔夠錢
好嘅 我會留意下
po鬼佬圖果d人係做乜鳩
完全冇參考價值
雖然係咁
不過我就咁睇 以我觀察咁耐 有心仁巴打係真心想研究點樣襯衫襯得好睇
心態已經好過班毒撚好多
至於品味的確係要慢慢浸 冇可能一步登天嘅
我有時睇返自己幾年前嘅著法都心諗「下點解嗰陣我襯得咁肉酸」
我反而想問香港買男裝除左U 記平靚正之外仲可以去邊買?

上次想買條牛仔褲,入去睇條條成千蚊,真係買唔落手
佢係幾好阿 但佢啲料有時用尼龍多
個feel會爭少少 但少少無所謂嘅唔洗周圍搵
鞋都好多選擇嘅 有平有貴 又襟著
醃過下
我明佢有心
不過真係需要學多啲 睇多啲 擴闊下眼界(reddit/mfa)
但佢po親嘅嘢都係一啲超超超普通嘅襯法
可以搵啲特別嘢去share
同埋次次都po鬼佬 佢可以試遮咗個頭
咁樣先有得同人討論下
如果唔係 個個留言都係focus喺個鬼佬到
但女人行簡約風係幾好睇
配個Celine classic box
我諗男人都差唔多
唔一定好多工夫先叫打扮
有人話咩波衫行街
咁可能佢行緊波衫style呢
其實佢呢張相用返上面啲連登仔角度去睇都係炒晒車
低炒角度咁影埋去都係腳短
不過因為佢係Nick wooster 所以冇人講
其實我覺得po鬼佬唔係問題嚟
最大問題係佢嗰啲本身已經冇討論價值
而且啲on9 child燈仔又不斷吹奏大隻鬼佬=著咩都型
搞到有打扮開嘅 都冇心機同大家討論啦(先唔講某啲style一定會俾人話「柒」
嘩 你咁講我好開心
你會唔會考慮追擊自己
但你真係要再學多啲睇多啲
加油
是鳩但啦
樓主不如以身作則,起碼有說力,話唔定你一個人嘅影響力改變其他人將來👍🏻
多謝建議 我會考慮下
真心咩仲有人著名牌?除左明星
根本靚仔識執下個樣著nike都好型
識襯既人其實唔會介意咩u記GU低質
根本好多人追下追下就變玩牌子
覺得牌子野design同質地靚
但好多牌子根本件衫質地好唔得幾多填貴幾廿倍
係有牌子野貴又值
但7/8成都唔值果個價

好多係純追名牌
但都係襯到同普通街見到果堆普通人一樣
只係價錢貴好多

根本識著衫果堆有冇牌子都會玩
平民brand同名牌都玩
正常人打扮 冇咩特色 但點都唔會去到柒先 啲人真係鳩up唔洗本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞