點解香港男性唔多識打扮

832 回覆
469 Like 649 Dislike
講到底都係睇樣,柒頭搞咁多嘢只係突顯個柒樣
夏天真
完全feel到溫室效應
齋著tee都好辛苦

[公告]川 婆 婆 fb Del 人 留 言 可 能 係 藍
https://lih.kg/2313441
因為Ching Chong 難打扮得好睇 好易變標奇立異
靚仔著咩都靚仔
柒頭執一執有機會翻身
唔執一世都係柒頭
自己唔肯改變冇意思
單身主義者由鳩你
想溝女冇女溝唔好賴港女睇外表
自己都唔準備好裝備自己只可以怪自己
夏天咪又係tshirt短褲冬天都好一般,有乜好吹奏

唔好意思,我靚仔拍緊拖

在家的打扮
亞洲人唔適宜留長鬚
講到尾
自己想點著咪點著
想出街尊重人
想做自己最緊要舒服
邊有話邊個啱
係,我都曾經有過一期覺得返工冇人睇就唔點打扮,但其實個人一開始咁諗就開始頹,放棄自己
我上wear搵同一個日本仔衣著style做例子
香港人冬天咪多數有帽衛衣加外套, 下面著窄腳褲

有幾可會玩埋下身都闊腳褲

或者直腳褲加zip衫, 復古look

香港既潮流就係跟潮流, 即係大家著乜就著乜
點討論識唔識打扮其實都冇咩用, 因為係香港潮流文化問題, 我諗都冇得改, 我自己都係
比生意雖然係離左題,不過都答下你啦

人地有自己brand,仲開左幾間鋪呀死傻西
其實有改變襯下闊腳褲係好事不論工裝定咩打扮

之前真係成街都係咁著
啲人襯得柒啫
成條街80%都係女裝
男裝又貴又柒點打扮阿
一拍埋你個肥腫難分到 真係高下立見
係咪面對唔到現實?
冷衫 U記 199
運動褲U記 199
鞋是但
型撚過你曬咁多時間襯但以為自己好型
有時間進修下 做下運動
唔好擺一堆野上身為求等d所謂識欣賞既小眾同你圍爐
係型嘅根本唔使搞咁多嘢
唔型無身材嘅點襯都係柒
靚仔點著都靚仔
舊年去歐洲一街鬼佬都仲係skinny
襯衫同進修做運動有關係?買下衫行下鋪曬你幾多時間 講撚到一襯衫就唔會做運動學野咁
你係識襯既幾分鐘執到成set outfit出黎啦 百幾蚊都買到啲靚野 唔撚洗打埋個價錢出黎好似買平野就好威既
仲有我諗好多人襯衫打扮唔係追求人欣賞
係純粹覺得靚著上身好睇先買
同你啲人講曬鳩氣
最好全世界倒模著哂u記最岩
呢個真心襯得好 睇得出佢唔係高大靚仔 但襯出黎感覺乾淨企理有品味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞