點解香港男性唔多識打扮

832 回覆
469 Like 649 Dislike
認同需要打扮
但為咗人地加你分哩種諗法根本就係錯撚哂 loser
加到分又點,內心永遠都係under對方
所以港女咁吃香,港男一啲都唔man,太介意對方睇法冇啲自信
打扮自己/令到自己更好,要人哋想喺你面前加分先係正確
第3,4張相算好少少
第1,2張相 就正如岩岩有人講過
咁著係好基本,如果唔係連望都唔會望
而香港就好多都係1,2張相咁著,
但又好有自信覺得自己好識襯衫
就好似潮鞋潮物啲fb group間唔中自拍果啲人
班友最鍾意興乜買乜 然後放上去show off 核撚突
然後成班圍爐 稱兄道弟咁
其實
打扮都算係一種自我主張(當住大部份人係先
文化百百種 審美觀自然都係
會唔會唔係人哋品味差 而係自己冇見識(我亦絕對係孤陋寡聞)
只能講喺香港尤其連登講打扮係可以直接上一頁先

非引戰

話說上面幾位ching認真貼嘅參考相係幾好睇
你最撚有sense
著波衫都有問題?咁波鞋又著唔著得?
就係因為你呢種人,人哋著咩都要踩低人,正正就係樓上巴打講嗰啲
可惜中學生袋

呢啲style著到人嘅比例好怪
樣嘅問題
你咪又係連登仔
你白痴?自己諗下zip衫之後露出腳嘅部分係多咗定少咗
呢條友只係著D潮牌著晒上身,咁叫識打扮?
呢啲look真係柒到飛起
我老婆話最憎見到呢啲
仲話咁着溝到女
見到班00後玩晒咩錫紙燙真係笑到仆街
根本唔係衫型 係個人型 人柒你都襯到先叫識打扮
完全唔同意,真心
香港男仔比喺泡菜日本已經算好多都身型高大,比例好睇

香港人點會冇身型優勢...就算得170,但男仔大部分都腳長
日本反而身長腳短
波衫著出街真係好撚柒,你毒撚識閪咩
公屋仔都唔會行大商場睇時裝啦
佬訊個page都有出文屌人著波衫出街影響市容
佢係著嚟踢波,唔係著嚟行街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞