討論下香港嘅高級omakase

1001 回覆
509 Like 53 Dislike
轉師傅咪唔撚食囉,唔gur佢咪咪撚去囉,有無人逼你先?講事實就話人刷鞋你都幾撚搞笑。起左一起你底仲柒到借刀仲好意思話人唔知世界好大
比著我真係唔撚食,上面巴打可能覺得失禮咪照食
點知伏左,即係點?
生客就伏9人,熟客就超水準咁既世界係正常?
都係果句,你唔係無選擇,我都因為師傅ditch我兩次而果兩次都唔食,但你又知師傅果日唔係有特別事或者病左?人地都係人黎,唔俾有事唔俾有病?

都係果句,就算350係二廚,水準都係好過市面上大多數同價位,你唔gur既你可以walk out唔食,你都可以屌間野服務唔好。

親疏有別係常情,定你想要共產世界人人平等左膠大愛?
開始整之前同廚/經理講定有咩唔食就Ok
其實又唔會特登伏你
呢個都係餐廳處理能力嘅問題
正常差別待遇應該都唔會做得太出面
同埋生客平均水平都唔會做得太差
其實呢方邊做得唔好
客人食得唔開心遲早都冇人幫襯
自由市場冇乜嘢好講
如果佢真係可以特登伏生客
又生存到落去 證明佢嘅目標顧客受佢呢一套
咁真係無辦法個喎

差別待遇其實真係冇可能避免
真係冇乜可能做到絕對公平
鮨慎 出水1180+1
一寶天婦羅有無清試過
見佢lunch最平5舊水左右
喺香港無食過omakase
之前去日本旅行食過一次
dinner 9000yen一個 好撚好食
武館 都唔錯
疫情佢都係lunch time 晚市menu
原本剩做晚市
我上年10月book 今年4月
食680...仲有個early dinner期間限定880
Book到咪算好
Sushi Tokami lunch 點睇
街客 = book 唔到
去過 = book 幾個月
熟客 = 下個月都 book 到

利申新鋪只去過一次 dinner
佢肯比我月訪我都想食
紫卡即係Premier嗰張?
真有錢
e+ 好似$2400 lunch / dinner 同價?
2600 無lunch 衣家無dinner先做
請問鮨幸/鮨文/壽司源,你覺得邊間好味啲
鮨文lunch time 好垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞