討論下香港嘅高級omakase

1001 回覆
509 Like 53 Dislike
我想搵出如何做生客都唔中伏既方法啫
睇來係香港omakase既生態比較難
事實上係350 for lunch佢地既水準就算生客同二廚佢都算過關啦!350蚊lunch好食過千兩都算係咁,有咩伏唔伏可言?依家係熟客就做到超水準、超值,唔好當左佢係常規先得架!唔通你第一次去又walk in就要人地好似serve長期顧客老朋友咁serve咩?唔好咁戇鳩啦好無
你先係戇撚柒鳩
食野食到咁撚卑躬屈膝你真係我所見第一個
期待你表演奶埋師傅袋底先食啦𨳒你老母
你都幾撚好笑,不如一舊水俾你食米芝連三星呀笨?貪得無厭。
我又無話要呢啲,更加唔係比錢就大晒
上面講到book左師傅去到轉師傅咁都得!
幾個都話食得唔開心,跟住你就教人刷左鞋先食
邊個好笑d? 真係超級戇撚柒鳩
食得唔開心咪唔好去食囉自由市場有幾委屈呀?350蚊二廚都好食過千兩咁你仲想點?你同人熟人地咪再俾好啲你囉,唔撚gur咪咪撚去囉,有人揸住枝槍逼你去?

依家係人地normal standard 都已經好過大部分同價錢,你屌緊啲乜鳩呢你?
日本女優好尊重AV三文魚
係咪現實生活中你唔刷鞋就搵唔到錢食唔到好野呀?仲要搵千兩去比
我係𨳒你呢d刷鞋文化既死仆街縱容到班師傅撚9d新客,轉師傅都要硬食!
咁350蚊你期待緊啲乜?柒就柒啦
即係350比碗屎你食你都得?
做乜呢啲po都打大交
你啲邏輯真係呢 咁你覺得350lunch 應該係咩水準?
最憎omasaki將d壽司面茶一層油

你既邏輯先好笑,唔係全世界係咁,係你個細少既世界係咁咋,柒頭!
舉啲例子黎聽下?
問返你啦,你去鮨生賢請師傳飲枝酒睇下你中唔中伏囉
你真係屌唔撚化架wo,生賢收幾錢?俾緊咩水準?一個係你俾350蚊有350蚊水準,對師傅好啲、同佢熟啲就有超水準表現;另一個係俾果個價錢都無果個價錢水準,有得比?

講緊成個世界都無咁係generally 都係親疏有別,你對一個街外人會唔會好過對你朋友?講野之前用下個腦好唔好?
係你自己loser就唔好要求人地都要跟你,繼續做你既刷鞋狗啦
論點站唔住腳就想笠水?
350唔可以有要求已經唔使講落去
應該一早要停,理你條慶柴都晒我時間
咩叫350唔可以有要求?我由頭到尾都係講緊人地就算二廚坐檯都有350水準都好過千兩、立鮨之流(食十三件都係要過400),你同個廚熟啲就會超水準,我幾時有講350不能有要求?自己戇鳩我唔怪你但唔好塞啲我無講過既野入我口。
咁講真論price range 拎350食omakase同你去uniqlo買衫差唔多無話唔可以有要求 但我絕對覺得佢過到關
一直想試下 不過唔係全部魚生都食
咁岩有唔岩食都唔知點算
指定師傅去到唔係果個師傅已經唔合格啦仲兜
唔知一次架啦我知佢,柒少陣刷少d鞋啦,世界好大架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞