討論下香港嘅高級omakase

1001 回覆
509 Like 53 Dislike
你都痴線,問句會唔會飽就唔尊重佢嘅乜柒美學如果佢真係食唔飽,咁佢有冇尊重我作為一個食客想食飽嘅意願?
都係丫
我自己唔係好好酒
同朋友食omakase 4個人佢帶三枝720ml sake
飲到我都enjoy唔到餐飯
植原食過一次lunch
都幾失望
同意 比過千蚊食餐飯 唔飽落樓 on9到核爆
淨係食過尖沙咀阿士厘道樓上果幾間,唔知樓主點comment
想學下野
唔該曬巴打 因為屋企人唔係咁中意食壽司/刺身 所以想睇下有無咩其他選擇咁
改左名做Masataka
元朗omakase有呢個價
結果食完一餐3000蚊既omakase
返到屋企要煮個公仔麵填肚
比3000蚊食個美學
冇食過答唔到你
本地師傅我只食過元朗三寶
頭幾頁post左
屌笑撚左嚮連登問句食唔食得飽洗唔撚洗寫篇論文出黎啊傻閪
上門咪有位ching好好地答左個問題lo,咁係你理解能力有問題定係佢太出色
不過算,睇你講啲都似attention seeker 黎,覆完你都覺自己on9
老竇同個仔嗰間都食過, 老竇壽司之神嗰間真心垃圾, 直情食到趕頭趕命咁, 一d都唔enjoy!!
我冇印象有一餐我食過嘅omakase係唔飽嘅
我又唔覺一定要飽嘅,我諗好難控制到個餐嘅分量係可以令所有人都覺得飽,亦有人食野係value好味多過飽足感,只係用咩藝術咩道做藉口,話你就唔尊重又剩,真係on99
LM
咪就係
飽係第一步
一定飽
我成日食完譚仔套餐都想再食下野
omakase成日飽到嘔
不過可能因為飲埋酒又頂住個胃
果啲係邊角料,下欄位,
我意思係一塊魚肉,冇咁好的位
你食過咁多間應該都知道拖羅有分1,2,3位,
即使最肥嘅1字位,
都唔會係整塊都係咁肥,一塊魚料,總有好啲同冇咁好嘅位咁解囉,咁人地唔會切幾片靚位,剩底成塊魚掉哂落垃圾桶架嘛

不過都係果句,食得開心就幾錢都抵
去爭鮮同個師傅講是但,200內應該有找
通常都夠食
印象最深刻去食福岡行天飽到真係行唔郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞