[今冬必寒] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(39)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
類似呢種款,都係襯牛仔褲多,比D意見

Casual
恤衫領大家平時係咪都default spread collar?

小弟 頭比較大 臉唔尖 頸唔算長
其實應該揀咩領呢?point collar而家好似冇咩人會揀?

我知cutaway唔岩我 臉太肥
Collar height高少少既button down都唔太好 會顯得冇頸

睇吓大家有咩高見
緊會好似有腩咁呢隻
熨啦好嗎?
多謝前面巴打嘅分享。執左幾件
15slim fit 師兄身型好fit咁喎
element冇prince building咁多款 但我唔想出咁遠買了
又唔洗返office..
button down款算稀有
我個次去淨係得spread collar
同意。non slim fit我呢d非洲饑民真係carry唔起。好彩佢櫃桶底都揾到幾件slim fit 嘅貨
想問下多唔多15半non slim既貴布
原價mark 1500 ~2000個種
多既我聽日去望下 唔多就算
我就係15半non slim.......slim我要16半
咁我諗我去完之後應該又少左幾件😂
non slim 我見有15半,slim fit就唔清楚
巴打係咪都係去太子?
太子15半Non-slim今日仲見有幾件Thomas Mason
我去圓方啊。貴布我暫時只見TM,其他冇標明fabric brand,不過有一件不知名嘅cotton我見色水啱都買左。之前有師兄問過新客訂造價,佢地今日答嘅係話in house fabric 1700件,坐底3件。不過有極少量布可以1300一件
有無巴絲有野係Leather Healer買
砌夠3樣有75折 小妹想買對Loafer
我見佢兩件DJA 200針可以做兩件
但pattern唔岩口味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞